Møt oss på Arendalsuka! Tekna stiller med flere arrangementer for å belyse viktige saker innen våre områder.

Aktuelt

 • Digital kompetanse i en digital tid - Hvordan lykkes vi?

  Digital kompetanse i en digital tid - Hvordan lykkes vi?

  Publisert: 21. juni 2018
  Telenors Arena Arendal, 14 august, 12:30 - 14:00 - Samfunnet digitaliseres raskt og kompetansepolitikken er vesentlig for å utnytte muligheter og møte utfordringer fremover.
 • Veien til økt mobilitet i framtidens byer

  Veien til økt mobilitet i framtidens byer

  Publisert: 21. juni 2018
  Teltscenen, Arendal, 14. august kl. 17:00 - 19:00. - Velkommen til en debatt om de smarteste byene der komplekse systemer fungerer i samspill, og der innbyggere, næringsliv og myndigheter i fellesskap setter standarden.
 • Arrangement: Hvor utsatt er din arbeidsplass?

  Arrangement: Hvor utsatt er din arbeidsplass?

  Publisert: 10. august 2018
  Lise Lyngsnes Randeberg, president i Tekna, deltar på Accentures debatt. Steenhuset, Arendal, 15. august, kl 10:30-11:30.
 • Arrangement: Norge anno 2030 - hvordan ble vi et grønt, digitalt og smart samfunn?

  Arrangement: Norge anno 2030 - hvordan ble vi et grønt, digitalt og smart samfunn?

  Publisert: 21. juni 2018
  Teltscenen, Arendal, 13. august, kl. 20:30 - 22:00. - Året er 2030 – og Norge kommer i mål som første land til å bli dekarbonisert, fulldigitalisert og elektrifisert. Dette er året da vi med hånden på hjertet kunne si vi hadde blitt verdens smarteste og mest bærekraftige samfunn. Hvordan kom vi oss hit?
 • Tema: Norge anno 2030 – Drømmescenario på Arendalsuka

  Tema: Norge anno 2030 – Drømmescenario på Arendalsuka

  Publisert: 09. august 2018
  Hvordan ble Norge dekarbonisert, fulldigitalisert og elektrifisert i 2030, spør Tekna i en topptung paneldebatt under Arendalsuka. De neste dagene drar seks Tekna-medlemmer på en tidsreise hvor drømmescenariet blir virkelighet.
 • Flyttet fôrfabrikker på havet

  Flyttet fôrfabrikker på havet

  Publisert: 14. august 2018
  Seniorforsker Olav Fjeld Kraugerud (42) i fiskefôrprodusenten Cargill jobber med å gjøre fiskeoppdrett mer miljøvennlig. I denne artikkelen står han i 2030 og forklarer hvordan fôrfabrikker på havet har bidratt til å dekarbonisere fiskeoppdrett.
 • Stjerneskudd for klimakampen

  Stjerneskudd for klimakampen

  Publisert: 14. august 2018
  Serieentreprenør og Tekna-medlem Brage W. Johansen har hele sin karriere jobbet med «cleantech» og «greentech». Han har som regel kombinert virksomheten med prosjekter innen romfart. I denne artikkelen står Johansen i 2030 og forklarer hvordan han og selskapene hans har bidratt til at Norge er blitt dekarbonisert, elektrifisert og fulldigitalisert.
 • Bybilene sendt på skraphaugen

  Bybilene sendt på skraphaugen

  Publisert: 14. august 2018
  Konserndirektør Hanne Rønneberg (58) og SINTEF har valgt ut mobilitet som et helt sentralt satsingsområde. I denne artikkelen står hun i 2030 og ser tilbake på en transportrevolusjon som bidro til at Norge ble dekarbonisert og fulldigitalisert.
 • Triatlon til klimamålet

  Triatlon til klimamålet

  Publisert: 14. august 2018
  Pernille Dørstad er sivilingeniør, triatlet og styremedlem i Tekna Klima. I denne artikkelen står Dørstad i 2030 og forklarer hvordan et dekarbonisert Norge har gjort norske politikere til forbilder for en hel verden.
 • Byutvikling skapte klimarevolusjon

  Byutvikling skapte klimarevolusjon

  Publisert: 14. august 2018
  Johan Hessedal (33) i COWI kanaliserer sitt klimaengasjement inn i byuvikling. I denne artikkelen står han i 2030 og forklarer hvordan COWI har bidratt til at Norge er blitt dekarbonisert, elektrifisert og fulldigitalisert.
 • Fremtidsjubel i Arendal

  Fremtidsjubel i Arendal

  Publisert: 14. august 2018
  Nordisk union, avglobalisering og kvinnedominans. Det var noen av hypotesene som ble luftet da Tekna inviterte til debatten «Norge anno 2030».
 • Tema: Norge anno 2030 – Teknologien er satt i arbeid

  Tema: Norge anno 2030 – Teknologien er satt i arbeid

  Publisert: 09. august 2018
  Tekna-medlem og energi- og miljørådgiver Una Myklebust Halvorsen (34) var en av finalistene som «Årets unge rådgiver» i fjor. Hun sier at vi sløser bort milliarder på unødvendig teknologi og ressursbruk i byggebransjen. Fortsetter vi som nå vil vi ikke komme i mål med det grønne samfunnet vi sikter mot. I denne artikkelen forklarer Myklebust Halvorsen hvordan byggebransjen og Asplan Viak har bidratt til at Norge er blitt verdensledende på bærekraftig utvikling og drift av bygg i 2030.
 • Tema: Norge anno 2030 - Hologram er den nye smarttelefonen

  Tema: Norge anno 2030 - Hologram er den nye smarttelefonen

  Publisert: 09. august 2018
  Gründer og Tekna-medlem Endre Olsvik Elvestad (27) skal hjelpe familier med døve barn å kommunisere bedre ved hjelp av kunstig intelligens og virtuell virkelighet. Med gründerprosjektet SignLab gikk han i fjor til topps i Singularity University-finalen. I denne artikkelen står Elvestad i 2030 og forklarer hvordan SignLab har bidratt til at Norge er blitt verdens smarteste og mest bærekraftige samfunn. Gründeren omtaler smarttelefoner som museumsgjenstander, mens hologrammer og kunstig emosjonell intelligens former den nye teknologiske hverdagen.
Sist oppdatert: 10. august 2018