Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Sonia Monfort Roedelé, forhandlingsleder i Akademikerne
Forhandlingsleder for Akademikerne Sonia Roedelé.

Viderefører dagens bedriftsavtale med Samfunnsbedriftene

Publisert: 24. sep. 2020

Dagens hovedtariffavtale for konkurranseutsatte bedrifter i kommunal sektor blir videreført for de neste to årene.

Akademikerne og de andre forhandlingssammenslutningene ble i natt enige med Samfunnsbedriftene om å prolongere dagens hovedtariffavtale.

- Akademikerne lever godt med en videreføring av dagens avtale, men vi skulle gjerne forhandlet videre om blant annet etter- og videreutdanning og seniortiltak. En videreutvikling av avtalen blant annet på disse områdene ville gjort det mer attraktivt for høyt utdannede å søke seg til kommunale bedrifter. Dette klarte dessverre ikke forhandlingspartene å bli enige om, sier forhandlingsleder for Akademikerne Sonia Roedelé.

Avtalen innebærer at det skal gjennomføres lokale kollektive forhandlinger som normalt i høst. Roedelé mener det er viktig at samfunnsbedrifter bruker handlingsrommet tariffavtalen gir slik at de klarer å beholde viktig kompetanse og kompetansemiljøer i virksomheten.

- Pandemien har rammet enkelte samfunnsbedrifter hardt, mens andre går godt. Det betyr at der det er positiv verdiskaping og lønnsevne i bedrifter er det rom for å forhandle om økt lønn, avslutter Roedelé.

Samfunnsbedrifter er bedrifter opprettet av én eller flere kommuner for å løse en samfunnsoppgave. Dette kan være innenfor helse, omsorg, energi, renovasjon, vann og avløp, brann- og redning, IKT og samferdsel.

Les også