Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Profilbilde av president i Tekna, Lise Lyngsnes Randeberg

Aktuelt

Utsetter e-lovens deler om tilrettelagt innhenting

Publisert: 18. nov. 2020

Regjeringen utsetter delene av etterretningsloven som omfatter tilrettelagt innhenting. – Dette er fornuftig. Det er avgjørende at loven balanserer hensynet mellom sikkerhet og individuelle rettigheter, sier Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg.

Det er innføringen av kapittel 7 og 8 i etterretningsloven som nå er utsatt. Disse kapitlene omhandler tilrettelagt innhenting av grensekryssende datamateriale, og EU-domstolens tolkning av loven var avgjørende for at innføringen av kapitlene ble utsatt.

- Vi har i våre innspill advart mot denne delen av loven, og det er godt at EU-domstolen deler Teknas syn. Slik lovforslaget var, mener vi det ikke ivaretok hensynet til personvern i tilstrekkelig grad. Vi har argumentert for at innhentingen av informasjon ikke inneholder gode nok teknologiske og prinsipielle refleksjoner, sier Randeberg.

Tekna-presidenten håper myndighetene nå vil bruke tiden til å se nærmere på de teknologiske og juridiske innspillene som er gitt, hvor de inngripende sidene ved loven er påpekt.

Les også