Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Tonje Leborg (t.h) og Kari Tønnessen Nordli ledet forhandlingene om pensjonsregler for ansatte med særaldersgrenser

Aktuelt

Oppstart i forhandlingene om pensjonsregler for ansatte med særaldersgrenser

Publisert: 30. mai 2023

Akademikerne og de øvrige arbeidstakerpartene Unio, LO og YS møter i dag arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen for å starte forhandlingene om pensjonsregler for ansatte med særaldersgrenser.

Bakgrunnen for forhandlingene er avtale om tjenestepensjon for ansatte i offentlig sektor, som ble inngått mellom partene i mars 2018. I denne avtalen legges det opp til at pensjonsregler for ansatte med særaldersgrenser som er født i 1963 eller senere, skal forhandles på et senere tidspunkt.

For Akademikernes medlemmer gjelder disse forhandlingene særlig tannleger som er ansatt i kommuner og fylkeskommuner og som har særaldersgrense 65 år. I tillegg gjelder det en del medlemmer i forsvaret med særaldersgrense 60 år. 

Akademikerne mener det nå er viktig å få på plass regelverket for ansatte med særaldersgrenser for å skape en forutsigbarhet for deres fremtidige pensjon. 

Det er leder i Akademikerne stat Kari Tønnessen Nordli og leder i Akademikerne kommune Tonje Leborg som er Akademikernes forhandlingsledere.

I forhandlingene legger Akademikerne særlig vekt på følgende:

  • At offentlig ansatte fortsatt må ha en god og forutsigbar livsvarig pensjon uavhengig av lønnsnivå og aldersgrense.
  • Å få på plass en avtale som sikrer forutsigbare og gode løsninger for fremtiden.
  • At arbeidstakere som ønsker det, skal ha mulighet og uttelling for å stå lengre i arbeidslivet.

Forhandlingene vil holde på store deler av juni måned og skal etter planen avsluttes 22. juni.

 

Les også