Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Ojleplatform på havet i solnedgang

Antall oljeledige flater ut

Tekst av Tekst: Øystein Krogsrud og Anne Grete Nordal Publisert: 2. sep. 2015

Sjekk de siste tallene fra NAV for ledighet i petroleumssektoren.

Totalt er det nå 93 registrerte ledige i yrkeskategorien sivilingeniører (geofag, petroleums-teknologi, metallurgi m.m.).
Tallene sant jevnt fra 976 ledige i januar 2017 til 89 i februar 2020. Trolig som en effekt av koronapandemien og lav oljepris begynte tallene å øke fra mars 2020 med en topp i mai på 244. Siden har tallene sunket, og lå ved utgangen av desember på 153. I januar 2021 gikk tallet opp til 165, mens august viste 93 ledige. Utviklingen kan svinge noe fra måned til måned som følge av tilfeldigheter og sesong.

Arbeidsledigheten følger gjerne et fast mønster gjennom året, såkalte sesongvariasjoner. For eksempel øker alltid arbeidsledigheten fra desember til januar, på grunn av at mange kontrakter går ut ved nyttår. Den øker også om sommeren når mange nyutdannede skal inn på arbeidsmarkedet. For å korrigere for disse faste svingningene, og finne den underliggende trenden på arbeidsmarkedet, brukes sesongjusterte tall.

NAVs arbeidsledighetstall hentes normalt ut natt til siste tirsdag i måneden.

Se Teknas tilbud til arbeidssøkende

Les også