Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Marianne Gran Juriks er glad for å få på plass en ny tariffavtale med mellom Tekna og Finans Norge
Dirketør for arbeidsliv og juss i Tekna, Marianne Gran Juriks er glad for å få på plass en hovedavtale med Finans Norge

Aktuelt

Ny tariffavtale mellom Finans Norge og Tekna

Publisert: 29. okt. 2021

Tekna har i dag inngått tariffavtale med Finans Norge. – Tekna får stadig flere medlemmer i finansnæringen og det er derfor svært gledelig å få på plass tariffavtale med Finans Norge, sier Marianne Gran Juriks, direktør for arbeidsliv og juss i Tekna.

-Teknas medlemmer representerer en voksende og relevant arbeidstakergruppe i en finansnæring som er i stadig utvikling. Det er derfor både naturlig og riktig at samarbeidet formaliseres gjennom en tariffavtale i tråd med det Finans Norges medlemmer ønsker. Vi takker Tekna for konstruktive og ryddige forhandlinger og ser frem til et godt samarbeid fremover, sier arbeidslivsdirektør i Finans Norge, Runa Opdal Kerr. 

Tekna har nærmere 700 medlemmer i finansnæringen, og opplever en sterk vekst av medlemmer i sektoren. Tekna har også bedriftsgrupper i flere av bedriftene.

-Finansnæringen er en bransje med en rivende utvikling, dette er i dag store teknologiselskaper med betydelig behov for den teknologiske kompetansen som Tekna medlemmer besitter, sier Gran Juriks.

En plass rundt bordet

– Vi har gjennomført konstruktive og ryddige forhandlinger med Finans Norge og vi ser fram til videre samarbeid med Finans Norge og deres medlemsbedrifter, sier Juriks.

Den nye tariffavtalen betyr at Teknas bedriftsgrupper nå vil få regulerte forhold og rett til samarbeid og medbestemmelse.

-Teknas tillitsvalgte får med dette en plass rundt bordet i disse bedriftene, hvor man kan ha en dialog og drøfte viktige spørsmål av betydning for Teknas medlemmer med bedriftens ledelse. Dette er muligheter Teknas tillitsvalgte kun har hatt i begrenset grad før tariffavtalen, sier Gran Juriks.

Den nye tariffavtalen mellom Tekna og Finans Norge

Les også