Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Julius Okkenhaug er valgt til nestleder i Akademikerne kommune

Julius Okkenhaug valgt til nestleder i Akademikerne kommune

Publisert: 2. feb. 2023

Okkenhaug går inn i lederduoen sammen med Tonje Leborg, og blir forhandlingsleder for medlemmene i Oslo kommune.

–Jeg gleder meg til å jobbe for våre folk i Oslo kommune. Høyt utdannede er helt sentrale for kommunen og for at innbyggerne skal få de tjenestene de skal og bør få, sier Okkenhaug som ble valgt på utvalgets møte mandag 16. januar.

Den nye nestlederen er utdannet psykolog og jobber som spesialrådgiver i Psykologforeningen. Han har erfaring som tillitsvalgt på Ahus og i Helse Sør-Øst. De siste åtte årene har han sittet i Akademikerne stat, fire av dem som nestleder.

Okkenhaug tar med seg viktig erfaring fra fremforhandlingen av et systemskifte for akademikerforeningenes medlemmer i staten - fra sentrale til lokale, kollektive lønnsforhandlinger. Akademikerne jobber for tilsvarende systemskifte i Oslo kommune.

–Å lykkes med et slikt skifte er et møysommelig arbeid som starter med å etablere gode relasjoner. Og det er jeg veldig motivert for å gå i gang med.

Han er også veldig glad i tall, noe som kommer godt med når man forhandler lønnen til tusenvis av medlemmer.

–Kanskje uvanlig at en psykolog liker tall, men jeg elsker Excel! Jeg kan bli helt oppslukt og plutselig har det gått mange timer, sier han med et smil.

–Det er viktig å forstå tallene, det gir kontroll og troverdighet inn i forhandlingene med motparten.  

Okkenhaugs forgjengere er Erik Graff fra Juristforbundet og Samfunnsøkonomenes Sigurd Løkholm. Graff var nestleder i hele åtte år og Løkholm var nestleder i kun en kort periode før jul. Han trakk seg fra vervet fordi han har fått ny jobb i NHO.  

Les også