Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Kari Tønnessen Nordli

Aktuelt

Gjenvalgt som leder i Akademikerne stat

Publisert: 1. nov. 2022

– Vi trenger sterke fellesskap, gode fagmiljøer og rom for skaperkraft i staten. Akademikerne skal fortsatt være en sterk stemme for kunnskap og kompetanse, sier Kari Tønnessen Nordli. I dag ble hun gjenvalgt som leder i Akademikerne stat.

Akademikerne stat gjennomfører forhandlinger med staten om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av om lag 40 000 medlemmer i statlig sektor. I utvalget sitter representanter for Akademikernes medlemsforeninger samt NITO og Farmaceutene. Nordli, som er ansatt i Tekna, mener samarbeidet har gitt viktige resultater.

– Vi har oppnådd mye gjennom Akademikerne-samarbeidet. Våre medlemmer fikk i 2016 en god tariffavtale som anerkjenner kunnskap og kompetanse. I år ble vi sammen med Unio den største og ledende avtalen i staten. Dette styrker statlige arbeidsgivere som kunnskapsvirksomheter, sier Nordli.

- Vi ser at privat sektor etterspør arbeidstakere med høy utdanning. Jeg tror den største utfordringen fremover blir å sikre at staten kan konkurrere med privat sektor om akademisk arbeidskraft, sier hun.

Nordli tiltrådte som leder i mars 2021. Under dagens møte i Akademikerne stat ble hun enstemmig valgt for to nye år i lederstolen. Dette blir hennes andre periode som leder for forhandlingsutvalget. Julius Okkenhaug ble på samme møte gjenvalgt som nestleder.

Les også