Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Line Henriette Holten
Line Henriette Holten fortsetter som generalsekretær i Tekna

Aktuelt

Fortsetter som generalsekretær i Tekna

Publisert: 23. juni 2022

Line Henriette Holten har ledet Tekna i 3,5 år, en periode med rekordvekst og en svært positiv utvikling i organisasjonen. - Vi er derfor svært glade for at ho har takka ja til vidare engasjement som generalsekretær i Tekna, seier Lars Olav Grøvik, president i Tekna.  

Generalsekretæren er organisasjonens øverste administrative leder. Tekna har under Holtens ledelse blitt en av de raskest voksende organisasjonene i Norge, og den aller største for de som jobber innen teknologirelaterte yrker.  

- Ikkje minst viktig er det at medlemmane, tillitsvalte og tilsette er svært fornøgde. Line Henriette er kjent for å være empatisk, strukturert, strategisk og har svært god politisk teft. Tekna har store ambisjonar for framtida og vi er derfor glade for at Holten blir med å løfte og utvikle organisasjonen, seier Grøvik.

Fire nye år

Stillingen som generalsekretær i Tekna gjelder i en engasjementsperiode på fire år.  

- Med 170 dyktige kollegaer i generalsekretariatet og 4500 sterke tillitsvalgte i hele landet har vi klart å vise at vi er en relevant forening for alle som interesserer seg for teknologi, realfag og naturfag – selv under en toårig pandemi, sier Line Henriette Holten. En av våre styrker er at vi både er en fagforening som støtter ansatte på arbeidsplassen, samtidig som vi er en faglig forening med et stort faglig og sosialt tilbud. 

- En viktig motivasjon for meg personlig er at Tekna skal øke innsatsen for å være med å oppnå bærekraftsmålene blant annet gjennom samfunns- og næringspolitisk samarbeid. Tekna er en kompetansevirksomhet og den kraften våre 95 500 høyt utdannede medlemmer har, er avgjørende for å drive samfunnet i bærekraftig retning. Vi skal derfor styrke innsatsen for mer teknologisk kompetanse i samfunnet, forteller Holten.  

- Arbeidslivet er i stadig endring og som arbeidstakerorganisasjon skal vi sørge for at samarbeidet med arbeidsgiverne og myndighetene blir konstruktivt – mot et fremtidsretta arbeidsliv. Samtidig skal vi passe på at rettighetene og vilkårene til arbeidstakerne ikke utfordres, understreker hun. 

- Vi har oppnådd mye de siste årene, men vi har ennå mange ambisjoner som skal oppfylles. Jeg gleder meg derfor til å jobbe tett sammen med hovedstyret, tillitsvalgte og ansatte mot en bærekraftig framtid, sier Holten. 

Les også