Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Akademikerne og de andre partene i KS-området har kommet til enighet i hovedavtaleforhandlingene.

Aktuelt

Enighet med KS om hovedavtale

Publisert: 8. des. 2023

Akademikerne og de andre partene i KS-området har kommet til enighet i hovedavtaleforhandlingene. Den nye avtalen varer ut 2025.

I den reviderte avtalen er det klargjort at tillitsvalgte og ledere på alle nivåer jevnlig skal få oppfølging og opplæring for å sikre en god forståelse for hovedavtalen.

Samtidig er partene enige om et sentralt partssamarbeid som i løpet av avtaleperioden blant annet skal se på tillitsvalgtes rettigheter og rammevilkår.

-- Et godt partssamarbeid lokalt i kommunene er avgjørende for gode og trygge arbeidsplasser slik at våre medlemmer kan gjøre sitt aller beste for innbyggerne i kommunene. Da må rammene til de tillitsvalgte være gode, sier forhandlingsleder Tonje Leborg i Akademikerne.

Partene er også enige om å etablere et sentralt samarbeid om digitalisering. Målet er å finne gode løsninger og innretning på samarbeid ved oppstart og gjennomføring av nasjonalt digitaliseringsarbeid.

-- Digitalisering generelt og KI spesielt endrer måten vi alle jobber på, spesielt høyt utdannede. Derfor er det viktig å ha et godt samarbeid som legger til rette for at man kan gjennomføre omstillinger og endringer på en god måte - til det beste for både ansatte og innbyggere.

Hovedavtalen kalles gjerne arbeidslivets grunnlov, og inneholder de grunnleggende spillereglene for hvordan samarbeid skal foregå både mellom partene sentralt og ute på arbeidsplassene. Avtalen inneholder også regler for hvordan tillitsvalgte kan delta og påvirke beslutninger.

Hovedavtalen tar for seg forhold som ikke er lovfestet, men omhandler ikke lønns- og arbeidsvilkår. Hvert tariffområde har egen hovedavtale.

 

Les også