Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Erik Graff

Aktuelt

En streik i Oslo vil ramme bredt

Publisert: 18. mai 2022

Dersom meklingen ikke fører til enighet mellom Akademikerne og Oslo kommune, tas 147 medlemmer ut i streik. Det vil trolig ramme bygging av ny legevakt, byggesaksbehandling og skolene.

- Ved streik ønsker vi først og fremst å ramme arbeidsgiver, sier forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune Erik Graff.

Onsdag varslet Akademikerne om plassfratredelse, det er en liste med hvilke medlemmer som tas ut dersom det blir streik.

- En streik vil blant annet sette arbeidet med ny storbylegevakt på vent og plan- og bygningsetaten vil få lengre saksbehandlingstid og dermed taper kommunen gebyrinntekter. Mye av arbeidet som gjøres i Utdanningsadministrasjonen som tilrettelegger for skolene blir også stanset.

Mål om enighet

Akademikerne varsler nå at psykologer, lektorer, samfunnsvitere, leger, tannleger, jurister, økonomer, teknologer og ingeniører i Plan- og bygningsetaten, Utdanningsetaten og Helseetaten blir tatt ut i en eventuell streik.

Kravene inn i oppgjøret er at all lønn skal forhandles kollektivt på hver enkelt arbeidsplass i kommunen, solid reallønnsvekst og medbestemmelse for våre lektorer – slik at de har innflytelse på blant annet sin egen arbeidstid.

- Vi går inn i meklingsinnspurten med mål om å komme til enighet. Men streik er et lovlig virkemiddel som vi vil bruke dersom det er nødvendig. Ved streik ønsker vi så langt det er mulig å ikke ramme Oslos innbyggere.

Avventer mekling med KS

Akademikerne avventer utviklingen i meklingen før det eventuelt offentliggjøres hvem som tas ut i streik i kommunesektoren. Et uttak kan meldes når som helst i meklingen og de som tas ut kan streike fire dager senere.

Hver enkelt forening i Akademikerne kan også velge å ikke godta meklingsresultatet og gå ut i streik alene. Det vil da bli klart i etterkant av meklingsslutt. 

Fristen for å komme til enighet i meklingen er mandag 23. mai klokken 24.

Les også