Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Gruppebilde Lerchendal
Fra venstre næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), administrerende direktør Mari Sundli Tveit i Forskningsrådet, konsernsjef Alexandra Bech-Gjørv i Sintef, Tekna-president Lars Olav Grøvik og rektor Anne Borg fra NTNU. Foto: Næringsdepartemente

Politisk

Dette er Teknas klare budskap til regjeringen

Publisert: 6. sep. 2022

—Kompetanse, kompetanse, kompetanse. Det er helt nødvendig å satse på kompetanse og teknologi i den omstillingen næringslivet står i nå.

Det var president Lars Olav Grøviks klare beskjed da lederne for Tekna, Sintef, NTNU og Forskningsrådet møtte næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) sist fredag.

Sammen arrangerer de fire den årlige Lerchendalkonferansen der Vestre egentlig skulle delta og holde innlegg tidligere i år. Da pandemien gjorde at konferansen ble avlyst, møtte de fire aktørene isteden Vestre til samtale under årets Arendalsuka. Temaet for samtalen var hvordan man kan lykkes med industriutvikling.

Her kan du se opptak fra arrangementet i Arendal

Tekna-president Lars Olav Grøvik er klar på at satsing på forskning og utdanning er helt avgjørende for å lykkes. 

—Dette er ikke tiden for et nytt hvileskjær innen forskning og utdanning, vi må investere i både grunnforskning og næringsretta forskning skal vi greie å omstille norsk næringsliv og skape nye arbeidsplasser, sier han.

I møtet med næringsminister Vestre sist fredag tok Tekna, Sintef, Forskningsrådet og NTNU opp igjen tråden fra Arendalsuka. Der la de fram sine innspill til regjeringens grønne industriløft som ble lansert i juni. «Grønt industriløft» er en rekke tiltak for hvordan Norge kan skape nye, grønne arbeidsplasser, omstille og styrke eksisterende industri og eksporten, og samtidig kutte i klimautslippene.

—Norsk næringsliv har et godt utgangspunkt for å lykkes med den storstilte grønne omstillingen man nå står i, understreker Tekna-president Grøvik, men skal vi lykkes må den næringsrettede satsingen foregå på lag med arbeidstakerne og forskningsinstitusjonene. Kunnskap må utvikles sammen med og være tilgjengelig for bedriftene, og arbeidstakerne må ha mulighet til å utvikle egen kompetanse. Slik kan vi finne nye kreative løsninger for framtiden.

Lerchendalkonferansen arrangeres i februar hvert år. Temaet for neste års konferanse blir klart i løpet av høsten.

 

 

Les også