Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Tonje Leborg
-Vi gikk inn i forhandlingene med et ønske om å komme til enighet, men nå trenger vi hjelp av Riksmekleren, sier Tonje Leborg, leder for Akademikerne kommune

Aktuelt

Bryter forhandlingene i kommunal sektor

Publisert: 29. apr. 2022

-Vi gikk inn i forhandlingene med et ønske om å komme til enighet, men nå trenger vi hjelp av Riksmekleren, sier Tonje Leborg, leder for Akademikerne kommune.

Akademikerne som Tekna forhandler gjennom i kommunal sektor, brøt forhandlingene med KS fredag.

– Vi har vært løsningsorienterte, men i år er det viktig med et godt oppgjør for våre medlemmer. Arbeidsgivers tilbud var ikke godt nok, sier Tonje Leborg, som leder Akademikerne kommune.

Må tette lønnsgapet

Mange kommuner sliter med å rekruttere og beholde høyt utdannede, og Akademikerne mener at lønnsgapet mellom offentlig og privat sektor er for høyt. Nesten 50 prosent av norske kommuner har ingen ansatte jurister og 40 prosent mangler IKT-kompetanse.

Akademikerne gikk inn i forhandlingene med krav om solid reallønnsvekst.

 - Både den økonomiske rammen og avtaleutviklingen ble for dårlig til at vi kunne akseptere noe per i dag. Vi er opptatt av å redusere gapet til privat sektor og sikre gode arbeidsvilkår for våre medlemmer i kommunal sektor. Det var vi dessverre for langt unna i dag, sier forhandlingsleder i Tekna Kommune, Sonia Monfort  Roedelé.

Til mekling

– Norsk økonomi går godt. I tillegg står vi overfor store kompetansebehov i kommunene. Kombinert med høye priser er det både rom og behov for et godt lønnsoppgjør, for å sikre at kommunene kan rekruttere og beholde dyktige folk med høy kompetanse også i konkurranse med privat sektor, sier Leborg.

Hun forteller at bruddet er basert på en helhetsvurdering av tilbudet.

Meklingen starter opp mandag 2.mai med frist 23. mai klokken 24.00.

Les også