Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Erik Graff foran rådhuset i Oslo
– Dette handlet ikke om penger, men om et større mål, sier Akademikernes forhandlingsleder Erik Graff.

Aktuelt

Akademikerne bryter lønnsforhandlingene i Oslo

Publisert: 16. sep. 2020

– Vi strakk oss langt for å finne en løsning – uten å lykkes, sier Akademikernes forhandlingsleder Erik Graff.

Akademikerne brøt forhandlingene i Oslo kommune tirsdag kveld. Akademikernes hovedkrav i forhandlingene er en endring av selve lønnssystemet  til lokale, kollektive forhandlinger. Oppgjøret går nå til mekling, med frist 14. oktober klokken 24.  

– Vi har strukket oss langt for å finne en løsning, uten å lykkes. Vi er skuffet over at Oslo kommune overhodet ikke kommer oss i møte. Nå trenger vi hjelp av meklingsmannen i den videre prosessen, sier Erik Graff, forhandlingsleder for Akademikerne kommune.

Oslo kommune er det eneste området der Akademikernes medlemmer har sentrale forhandlinger, et lite fleksibelt system der kommunens ledere står uten mulighet til å forhandle lønnen på den enkelte arbeidsplass.

– Dette handlet ikke om penger, men om et større mål. Oslo kommune har stort gjennomtrekk av ansatte og bruker milliarder på konsulenter istedenfor å satse på sine egne ansatte. Vi mener at dagens gammeldagse system svekker virksomhetenes muligheter til å beholde viktig kompetanse, sier Graff. 

I tillegg til kravet om systemendring gikk Akademikerne inn i oppgjøret med et eget lektorkrav: Oslo krever som eneste kommune i landet at en fagforening må organisere minst 17,5 prosent av de ansatte i en etat for å få forhandle om arbeidstid. Dette mener Akademikerne er udemokratisk.

Tekna har 600 medlemmer i Oslo kommune.

 

Les også