Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Foto: Sigurd Sjåvik

Tema: Infrastruktur

Ukrainas gjenoppbygging: Fra rehabilitering til et bedre samfunn

Oppdatert: 22. apr. 2024 Streaming

Gjenoppbygging i Ukraina innebærer rekonstruering av fysisk, økonomisk og sosial infrastruktur inkludert bombede byer og tettsteder. Det innebærer først og fremst å gi et sted å bo for 8 millioner flyktninger og 6 millioner internt fordrevne. Det handler om mer enn å rehabilitere boligblokker fra Stalin-tiden; det handler om å bygge nye fellesskap.

«Bygge bedre tilbake» gir en mulighet til å fremme bedre styring, bekjempe korrupsjon, styrke desentralisering, sosial inkludering og deltakelse. Organisering av nye byer, institusjoner og samfunn innebærer også å bruke lærdom fra pandemien. Det betyr også en grønn byutvikling innenfor en klimatilpasningsramme og det betyr at rettighetene til marginaliserte og ekskluderte grupper skal styrkes.

For å redusere fremtidig avhengighet av utenlandsk hjelp, er det avgjørende for Ukraina å eie planleggings- og implementeringsprosesser.

Arrangørene Habitat Norway og Tekna Samfunnsutviklerne ønsker deg velkommen til seminar (på engelsk).

Tekna Samfunnsutviklerne

Tekna Samfunnsutviklerne er nettverket for deg som jobber innen kart, landmåling, arealplanlegging, utbyggingsprosjekter og eiendomsutvikling. Vi holder deg faglig oppdatert gjennom webinarer og arrangementer, og gjennom tidsskriftet Kart og Plan som du mottar gratis når du blir med. Nettverket er kun for Tekna-medlemmer, og det er helt gratis og uforpliktende å delta. Bli med i nettverket

Relaterte bærekraftsmål

Les også