Go directly to content
All course and conferences

Lokalmatsafari: Den gyldne omvei

This event has expired. See our event calendar for future events
Medlemspris Tekna
NOK 1,750
May 10
08:45 AM - 07:00 PM
Cancellation deadline: 4/29/2025
Coursenumber: 49938
Contact: Håvard Næss - 90061895

Vil du oppleve mer av hva Trøndelag har å by på? Bli med på Den Gyldne Omvei til Inderøy og få en smakebit på lokale mattradisjoner!

Program

Program

  • 09:00: Bussen går fra Leutenhaven i Trondheim
  • 11:00: Ankomst Inderøy Mosteri
  • 13:15: Lunsj hos Kjerringa me' Straumen
  • 15:30: Akevittsmaking på Berg gård
  • 17:00: Retur til Trondheim
  • ca 19:00: Ankomst Leutenhaven

Under denne dagsturen til Inderøy besøker vi Inderøy Mosteri, Inderøy Brenneri og Kjerringa me’ Straumen i sentrum av Straumen. Prisen inkluderer transport fra Trondheim, smaking av ulike lokalt produserte juicer og akevitt, samt en deilig lunsj med produkter fra Inderøy-regionen.

Vennligst gi beskjed om eventuelle matallergier eller diettbehov ved påmelding.

Berg gård og Inderøy Brenneri
Berg gård gjenopptok produksjonen av akevitt i Inderøy i 2015, og året etter var den første akevitten klar for salg – 116 år etter at Sundnes brenneri stengte. Her får vi smake ulike varianter av gårdens akevitt, samtidig som vi lærer om den unike og tradisjonsrike norske drikken.

Inderøy Mosteri
Inderøy Mosteri driver en av verdens nordligste kommersielle eplehager, og foredler produktene rett ved hagen. På gården med fantastisk utsikt over Trondheimsfjorden, vil eierne Maren og Yngve guide oss gjennom smaking av 4–6 forskjellige juicer laget av epler fra egen hage.

Kjerringa me’ Straumen
I et lite, gammelt hus i hjertet av den koselige landsbyen Straumen, finner vi Kjerringa me’ Straumen. Her får vi servert lunsj med et bredt utvalg av lokale produkter, og vi opplever Kjerringas Gjestebud – en smakebit på hvordan det kunne vært å besøke en gård på norsk landsbygd for flere hundre år siden. Kjerringa me’ Straumen er sertifisert som Norsk Økoturisme-bedrift, og legger stor vekt på bærekraftige produkter. Lunsjen inkluderer derfor et glass lokal drikke, et hjemmebakt rundstykke med eggerøre fra Vang vestre, lokal salami fra Inderøy slakteri og ost fra Gangstad gårdsysteri. Måltidet avsluttes med kaffe fra Inderøy kaffebrenneri, iskrem fra Gangstad og fruktkake med frukt fra vertskapets egen gård i Inderøy.

Share