Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com

Lerchendalkonferansen 2024

Silje Helene Aschehoug

Administrerende Direktør

SINTEF Manufacturing AS

Gunnar Bovim

Styreleder

Norges forskningsråd

Remi Eriksen

Group President and CEO

DNV Group

Remi Eriksen is the Group President and CEO of DNV Group since 2015. He has extensive management and technical experience from his more than 30 years in DNV within the maritime, oil and gas and renewable energy sectors in Asia, Europe and Americas. Remi is also Chair of the Board at Norwegian University of Science and Technology (NTNU).

Remi is acknowledged for his leadership skills in capturing growth opportunities in a complex and ever-changing global business environment. He has a keen interest in building resilient and sustainable business, transformative technologies and to the accelerated application of data-driven and digital solutions. He is a technology optimist and strongly believes business has to make a bigger impact on the journey towards a sustainable future.

Remi holds a Master’s in electronics and computer science from the Norwegian Institute of Technology (NTNU) and has conducted his executive education at Rice University, IMD and INSEAD.

Katarina Finneng

EVP People & Communication

Nordic Seminconductor ASA

Katarina Finneng jobber som Executive Vice President for HR og Kommunikasjon i teknologiselskapet Nordic Semiconductor. Hun har lang og bred erfaring fra roller innen HR, kommunikasjon og PR, fra fly- og bilbransjen, energisektoren, og nå innen teknologi. Katarina brenner for ledelse som fag, og har spesialisert seg innenfor utvikling og endring i internasjonale, dynamiske og kjapt voksende organisasjoner. Hun har en Master of Science fra Göteborgs Universitet i Sverige, og en Master of Management fra Handelshøyskolen BI i Oslo.

Nina Schanke Funnemark

Skattedirektør

Skatteetaten

Funnemark ble utnevnt til skattedirektør i oktober 2020 og er utdannet jurist. Tidligere var hun administrerende direktør i Lånekassen og før det jobbet hun mange år i Skatteetaten, sist som assisterende skattedirektør.

Alexandra Bech Gjørv

Konsernsjef

SINTEF

Alexandra Bech Gjørv er konsernsjef i SINTEF, ett av Europas største forskningsinstitutter. Gjørv har en lang lederkarriere i Norsk Hydro og Equinor bak seg, bl.a. innen fornybar energi og lavkarbonløsninger, bildelproduksjon, samt staber og virksomhetsstyring.

Gjørv har vært styreleder og medlem i en rekke norske og utenlandske selskaper. Hun er jurist og var partner i advokatfirmaet Hjort i fem år før hun kom til SINTEF. Hun ledet den uavhengige 22. juli-kommisjonen.

Tor Grande

Rektor

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet NTNU

Håkon Haugli

Administrerende direktør

Innovasjon Norge

Håkon Haugli har siden 2019 vært administrerende direktør i Innovasjon Norge. Han kom fra stillingen som administrerende direktør i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Han satt på Stortinget for Arbeiderpartiet i perioden 2009-13. Som stortingsrepresentant var Haugli delegat til FNs generalforsamling og Europarådets parlamentarikerforsamling. Han var medlem av EOS-utvalget, Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjenestene, i perioden 2013-19.

Haugli har blant annet jobbet i Gjensidige Forsikring og McKinsey. Han sitter i styret i Arbeidsgiverforeningen Spekter og har tidligere bl.a. vært medlem av styret til Lånekassen, samt av SINTEFs råd og Patentstyrets råd. Han er utdannet Cand.jur. ved Universitetet i Oslo.

Elisabet Line Haugsbø

President

Tekna

Elisabet Haugsbø er president i fagforeningen Tekna. Hun er utdanna sivilingeniør i Teknisk Kybernetikk frå NTNU og jobbar ved siden av presidentvervet som digital sikkerhetssjef i konsulentselskapet Zebra.

Tidligere har hun jobbet som digital sikkerhetskonsulent i DNV og som Head of Data for havteknologi-plattformen Ocean Data Platform, i HUB Ocean. Haugsbø har også vært etisk hacker og er ofte brukt som ekspert i media og debatter. Hun har flere ganger blitt kåret til en av Norges fremste teknologikvinner, senest i 2023.

Cecilie Hellestveit

Samfunnsviter og jurist med doktorgrad i krigens folkerett

Folkerettsinstituttet og NIM (Norges institusjon for menneskerettigheter)

Cecilie Hellestveit er samfunnsviter og jurist med doktorgrad i krigens folkerett fra Universitetet i Oslo. Hun har studert og arbeidet i Midtøsten, USA, Russland, Frankrike og Tyskland. Hun har vært tilknyttet en rekke forskningsinstitusjoner i Norge og i utlandet. Hellestveit snakker russisk, arabisk, spansk, fransk og noe tysk.

Hellestveit er medlem av Oljefondets Etikkråd, hun er styreleder i Oslo World og leder av forsvarets dekorasjonsråd. Hun er også medlem av ekstremismekommisjonen,. Hellestveit er fast spaltist på utenrikspolitikk i Morgenbladet og Dag og Tid, og har skrevet flere bøker om krig. Hun forsker på krigens regler og teknologiutvikling ved Folkerettsinstituttet, og er spesialrådgiver ved NIM (Norges institusjon for menneskerettigheter), hvor hun arbeider med menneskerettighetene og ny teknologi.

Foto: Erik Hannemann

Christoffer Hernæs

Chief Digital Officer

Skanska Norge AS

Christoffer Hernæs er digitaldirektør i Skanska og er ansett som en av Norges mest erfarne digitaliseringsledere og internasjonalt anerkjent som ledende innen sitt felt. Tidligere har han både vært Chief Digital Officer i Sbanken og direktør for Strategi og Innovasjon i SpareBank1. Han har også erfaring fra en rekke ulike konsulentselskaper, samt innehatt flere styreverv. Han har to ganger blitt kåret som en av 24 sine ledertalenter, kapital 40 talenter under 40 og Hewlett Packard global top 100 CDO.

Ingebjørg Kåsen

Forskningsleder

Forsvarets forskningsinstitutt

Stein Mortensholm

Kommunikasjonssjef

SINTEF Industri

Stein Mortensholm er konferansier av 2024 og vil lede oss igjennom to spennende dager.

Yrr Asbjørg Mørch

CTO and Co-founder

NaDeNo Nanoscience AS

Ýrr Mørch er teknisk sjef og gründer av NaDeNo, et nyetablert bioteknologiselskap som spinner ut fra SINTEF. Ýrr er spesialist i nanomedisin og en av oppfinnerne av NaDeNo’s teknologi.

Hun er utdannet sivilingeniør fra Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet, med spesialisering innen bioteknologi. I 2008 forsvarte hun sin doktorgrad i biopolymerkjemi. Hun har siden vært prosjektleder for en rekke nasjonale og internasjonale forsknings- og industriprosjekter innenfor nanomedisin i SINTEF, ledet SINTEF’s nanomedisin-satsingsområde, og vært ledende forsker på NaDeNo’s nanoformuleringsteknologi.

Ýrr er forfatter av >40 vitenskapelige fagfellevurderte publikasjoner, oppfinner av åtte patenter og har bidratt på en rekke vitenskapelige og populærvitenskapelige konferanser, i avisartikler, podkaster, TV- og radiointervjuer.

Tomas Norvoll

Statssekretær

Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet

Bjørn Arve Ofstad

Konsernsjef

NG Group AS

Bjørn Arve Ofstad er konsernsjef i NG Group (tidligere Norsk Gjenvinning-konsernet). NG-konsernet er den ledende aktøren i det norske avfallshåndterings- og gjenvinningsmarkedet, og en ledende aktør i Norden med en portefølje av selskaper innenfor sirkulærøkonomien. Bjørn Arve har mer enn 20 års erfaring som toppleder og styremedlem i både børsnoterte og private selskaper, fra Norge og utlandet. Han er utdannet siviløkonom fra NHH.

Ivar B. Prestbakmo

Statssekretær

Kunnskapsdepartementet

Kent Ranum

Ordfører

Trondheim kommune

Anne-Sofie Risåsen

Leder, Nord-Europa

Cognizant

Anne-Sofie er leder i Cognizant i Nord-Europa. Cognizant er et globalt IT selskap med over 350.000 ansatte. Hun begynte i Cognizant i oktober 2020 som leder for markedet i Norden og Baltikum. Anne-Sofie har jobbet innen teknologi, digitalisering og forretningsutvkling i IT bransjen, og har bred ledererfaring fra Capgemini, Microsoft, Evry og IBM. Hun har utdannelse innen Computer Science fra University of California Santa Barbara. Hun har blitt tildelt Oda prisen som rollemodell i IT bransjen, og er konsekvent oppført som en av de fremste kvinnelige lederne innen teknologi i Norge.

Christoffer Røneid

Leder, Tekna student

Christoffer Røneid er leder av studentutvalget til Tekna. Tekna har over 15 000 studentmedlemmer. Christoffer studerer fysikk og matematikk på NTNU i Trondheim. Ved siden av studiene er han aktiv i studentidretten med roing.

Ingrid Schjølberg

Dekan og professor

NTNU, Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk

Aksel Braanen Sterri

Fagsjef

Senter for langsiktig politikk

Aksel er statsviter og filosof og arbeider i skjæringspunktet mellom økonomi, politikk og etikk. Han leder et forskningsprosjekt om våre forpliktelser i pandemier og har undervist i KI-etikk ved Harvard University, University of Oxford og Universitetet i Oslo.

Sterri har vært kommentator i Dagbladet og skrevet bøker om blant annet sosialdemokrati og Arbeiderpartiet.

Camilla Stoltenberg

Konsernsjef

Norce Norwegian Research Centre

Camilla Stoltenberg er konsernsjef i forskningsinstituttet NORCE. NORCE forsker på klima, miljø, energi, teknologi, helse og samfunn.

Hun kom til NORCE fra stillingen som direktør for Folkehelseinstituttet (FHI). Der har hun vært i toppledelsen siden 2001, først som divisjonsdirektør for epidemiologi, deretter som assisterende direktør, og fra 2012-2023 som direktør. Som leder i FHI har hun hatt ansvar for nasjonale strategiske prosjekter spesielt knyttet til infrastruktur for forskning og analyse. I perioden 2020-2023 var hun FHIs fremste talsperson i håndteringen av koronapandemien.

Camilla Stoltenberg er utdannet lege og har en doktorgrad i epidemiologi fra Universitetet i Oslo. Hun har også studert sosiologi ved Universitetet i Oslo, og sosialantropologi/medisinsk antropologi ved University of California i Berkeley og San Francisco. Hun var postdoktor ved Universitetet i Oslo og Statens Institutt for Folkehelse i 1998-2001 og gjesteforsker ved Harvard School of Public Health og ved Columbia University i New York i 2000-2001.

Camilla Stoltenberg har hatt bistilling som professor ved Universitetet i Bergen, Institutt for global helse og samfunnsmedisin, siden 2012, og er aktiv som forsker. Hun har ledet en rekke forskningsprosjekter med midler fra EU, Forskningsrådet og National Institutes of Health i USA.

Hun er samfunnsengasjert og bredt engasjert i forskning og forskningsstrategi, og har hatt en rekke nasjonale og internasjonale verv og oppdrag.

Henrik Syse

Filosof

The Peace Research Institute Oslo

Henrik Syse (f. 1966) er filosof, forsker, forfatter og foredragsholder. Han har en mastergrad i politisk filosofi fra Boston College i USA og en doktorgrad i etikk fra Universitetet i Oslo. Han arbeider som seniorforsker ved PRIO (Institutt for fredsforskning) i 50 % stilling, og han bruker resten av tiden sin på et professorat ved Oslo Nye Høyskole samt som foredrags- og kursholder.

I seks-års-perioden fra 2015 til og med 2020 var han medlem av Den Norske Nobelkomité, og de fire siste av disse årene var han komiteens nestleder. Fra 2002 til og med 2016 satt han i Pressens Faglige Utvalg. Han har skrevet og redigert en rekke bøker og artikler om etikk, krig, religion, politikk, filosofi og næringsliv. Og så er han søndagsskolelærer og glad i The Beatles.

Magnus Skinlo Thomassen

Chief Product Officer

Hystar AS

Magnus Thomassen is the Chief Product Officer and one of the co-founders of the PEM electrolyser manufacturer Hystar, where he has the main responsibility for the product development of next-generation PEM electrolysers for large-scale hydrogen production. Previously, Thomassen research manager at SINTEF for 15 years, where he led several large projects on development of PEM and alkaline electrolysers.. Thomassen has a PhD from NTNU in electrochemistry and has expertise ranging from design and development of MW-sized electrolysers to catalysts and electrolyser components.

Karl-Petter Thorwaldsson

Senior Advisor

SSAB AB

Karl-Petter Thorwaldsson has held many important positions in Swedish politics and in Swedish and international trade union movements. He is a former Swedish Minister for Business and Industry, President of the Swedish Trade Union Confederation (LO), the Workers’ Educational Association (ABF) and the Swedish Social Democratic Youth League (SSU).

Today Karl-Petter Thorwaldsson works with SSAB’s public affairs in Sweden, the Nordics and at the EU level in order to support SSAB’s green transition - to contribute to creating the conditions for a green Swedish industry and new green jobs. He reports directly to SSAB’s President and CEO.

Mari Sundli Tveit

Administrerende direktør

Norges forskningsråd

Mari Sundli Tveit har solid leiarerfaring og forskings- og forskingspolitisk kompetanse. I tillegg har ho kunnskap om næringslivet sine forskings- og innovasjonsbehov gjennom erfaringa som direktør for politikk i NHO.

Ho har tidligare vore rektor ved NMBU og har også vore styreleiar for Universitets- og høgskolerådet. Sundli Tveit er utdanna naturforvaltar (cand.agric.) ved universiteta i Tromsø, Trondheim og Bergen og har ein doktorgrad i landskaparkitektur frå UMB (no NMBU).

Sundli Tveit har hatt ei rekkje verv innanfor FoU-sektoren, mellom anna som styremedlem i European University Association og i Chalmers Tekniska Högskola i Gøteborg.

Birger Vikøren

Førsteamanuensis

Norges Handelshøyskole

Birger Vikøren har en doktorgrad i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo. Han har lang erfaring fra Norges Bank, blant annet som leder av avdeling for finansiell stabilitet, avdeling for pengepolitikk og sentralbanksjefens stab for kapitalforvaltning.

Vikøren har også hatt opphold utenfor banken som administrerende direktør i Statens finansfond og som fungerende administrerende direktør i SSB. Han har styreerfaring fra blant annet Finanstilsynet, Bankenes sikringsfond og Forskningsrådet. Vikøren sluttet i Norges Bank 1.april 2023, og jobber nå som foreleser i samfunnsøkonomi på NHH og Universitetet i Oslo.»

Merete Østby

Digital Manager

Yara International

Merete Østby har lang erfaring fra industri og teknologi og jobber nå som Digital Manager i Yara. Hun har bred styrekompetanse og sitter nå i styret i Sparebanken Sør og Grenland Havn. Tidligere seksjonsleder i TietoEvry og Senior Advisor innen Management Consulting. Utdannet Master of Science.

Heidrun Silvia Åm

Professor

NTNU Inst for sosiologi og statsvitenskap

Jeg er professor ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Jeg jobber i skjæringspunktet mellom statsvitenskap og sosiologi, kritiske politikkstudier og vitenskaps- og teknologistudier. Mitt arbeid har spesielt sett på styringen (governance) av nye teknologier. Forskningen min har bidratt til debatter om vitenskap og samfunn, ansvar innen forskning, risikoregulering og demokratisering av teknologi, samt til vitenskapssosiologi. I arbeidet mitt kombinerer jeg en åpen, utforskende tilnærming til problemstillinger og empiri med engasjement for konseptuelle bidrag for å utvikle sosiologisk teori.

I min tidligere stilling var jeg seniorforsker innenfor STS ved NTNU. Fra 2016-2018 var jeg gruppeleder for RRI ved Senter for digitalt liv Norge. I 2017 har jeg blitt del av NTNU's Outstanding fellows programme. Jeg har vært prosjektleder for to større NFR-finansierte forskningsprosjekter, og jeg var gjesteforsker i Wien, Birmingham og Darmstadt.