Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com

Rask forandring varige verdier

Publisert: 8. feb. 2024

Hvordan tar vi vare på grunnmuren i den kunstige intelligensens tidsalder?

Henrik Syse

Filosof

The Peace Research Institute Oslo

Henrik Syse (f. 1966) er filosof, forsker, forfatter og foredragsholder. Han har en mastergrad i politisk filosofi fra Boston College i USA og en doktorgrad i etikk fra Universitetet i Oslo. Han arbeider som seniorforsker ved PRIO (Institutt for fredsforskning) i 50 % stilling, og han bruker resten av tiden sin på et professorat ved Oslo Nye Høyskole samt som foredrags- og kursholder.

I seks-års-perioden fra 2015 til og med 2020 var han medlem av Den Norske Nobelkomité, og de fire siste av disse årene var han komiteens nestleder. Fra 2002 til og med 2016 satt han i Pressens Faglige Utvalg. Han har skrevet og redigert en rekke bøker og artikler om etikk, krig, religion, politikk, filosofi og næringsliv. Og så er han søndagsskolelærer og glad i The Beatles.

Les også