Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Foto: Jens Petter Larsen / Lerchendalkonferansen

Forskning, næringsliv og offentlig sektor må jobbe sammen for at vi skal klare å lykkes med grønn omstilling og ny vekst

Publisert: 7. feb. 2024

Men, hvordan samarbeide mest effektivt for å nå nye mål og løse de store utfordringene?

Camilla Stoltenberg

Konsernsjef

Norce Norwegian Research Centre

Camilla Stoltenberg er konsernsjef i forskningsinstituttet NORCE. NORCE forsker på klima, miljø, energi, teknologi, helse og samfunn.

Hun kom til NORCE fra stillingen som direktør for Folkehelseinstituttet (FHI). Der har hun vært i toppledelsen siden 2001, først som divisjonsdirektør for epidemiologi, deretter som assisterende direktør, og fra 2012-2023 som direktør. Som leder i FHI har hun hatt ansvar for nasjonale strategiske prosjekter spesielt knyttet til infrastruktur for forskning og analyse. I perioden 2020-2023 var hun FHIs fremste talsperson i håndteringen av koronapandemien.

Camilla Stoltenberg er utdannet lege og har en doktorgrad i epidemiologi fra Universitetet i Oslo. Hun har også studert sosiologi ved Universitetet i Oslo, og sosialantropologi/medisinsk antropologi ved University of California i Berkeley og San Francisco. Hun var postdoktor ved Universitetet i Oslo og Statens Institutt for Folkehelse i 1998-2001 og gjesteforsker ved Harvard School of Public Health og ved Columbia University i New York i 2000-2001.

Camilla Stoltenberg har hatt bistilling som professor ved Universitetet i Bergen, Institutt for global helse og samfunnsmedisin, siden 2012, og er aktiv som forsker. Hun har ledet en rekke forskningsprosjekter med midler fra EU, Forskningsrådet og National Institutes of Health i USA.

Hun er samfunnsengasjert og bredt engasjert i forskning og forskningsstrategi, og har hatt en rekke nasjonale og internasjonale verv og oppdrag.