Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Foto: Jens Petter Larsen / Lerchendalkonferansen

Det nye verdensbildet og trendene som har betydning for maktbalansen i verden

Publisert: 7. feb. 2024

Er Norge og Norden godt nok rustet til å møte/takle nye utfordringer?

Cecilie Hellestveit

Samfunnsviter og jurist med doktorgrad i krigens folkerett

Folkerettsinstituttet og NIM (Norges institusjon for menneskerettigheter)

Cecilie Hellestveit er samfunnsviter og jurist med doktorgrad i krigens folkerett fra Universitetet i Oslo. Hun har studert og arbeidet i Midtøsten, USA, Russland, Frankrike og Tyskland. Hun har vært tilknyttet en rekke forskningsinstitusjoner i Norge og i utlandet. Hellestveit snakker russisk, arabisk, spansk, fransk og noe tysk.

Hellestveit er medlem av Oljefondets Etikkråd, hun er styreleder i Oslo World og leder av forsvarets dekorasjonsråd. Hun er også medlem av ekstremismekommisjonen,. Hellestveit er fast spaltist på utenrikspolitikk i Morgenbladet og Dag og Tid, og har skrevet flere bøker om krig. Hun forsker på krigens regler og teknologiutvikling ved Folkerettsinstituttet, og er spesialrådgiver ved NIM (Norges institusjon for menneskerettigheter), hvor hun arbeider med menneskerettighetene og ny teknologi.

Foto: Erik Hannemann

Les også