Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Foto: Jens Petter Larsen / Lerchendalkonferansen

Bekjempelse av kreft med nanoteknologi

Publisert: 7. feb. 2024

Hvordan lykkes med å gå fra FoU til kommersiell drift

Yrr Asbjørg Mørch

CTO and Co-founder

NaDeNo Nanoscience AS

Ýrr Mørch er teknisk sjef og gründer av NaDeNo, et nyetablert bioteknologiselskap som spinner ut fra SINTEF. Ýrr er spesialist i nanomedisin og en av oppfinnerne av NaDeNo’s teknologi.

Hun er utdannet sivilingeniør fra Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet, med spesialisering innen bioteknologi. I 2008 forsvarte hun sin doktorgrad i biopolymerkjemi. Hun har siden vært prosjektleder for en rekke nasjonale og internasjonale forsknings- og industriprosjekter innenfor nanomedisin i SINTEF, ledet SINTEF’s nanomedisin-satsingsområde, og vært ledende forsker på NaDeNo’s nanoformuleringsteknologi.

Ýrr er forfatter av >40 vitenskapelige fagfellevurderte publikasjoner, oppfinner av åtte patenter og har bidratt på en rekke vitenskapelige og populærvitenskapelige konferanser, i avisartikler, podkaster, TV- og radiointervjuer.

Les også