Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Innlogging på Teams for tillitsvalgte for første gang

13. mai 2022

Slik logger du deg inn for første gang

Jeg bruker allerede Teams gjennom jobb og studier - bruk tekna.no (min side) brukeren

Før du logger inn på tekna.no/teams oppretter du en ny profil i Chrome. Dette for at din nettleser ikke skal huske din profil på jobb eller skole. 

Hvordan lage ny profil i Chrome

  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Profil. øverst til høyre.
  3. Klikk på Legg til
  4. Opprett uten konto
  5. Angi navn (Tekna) , bilde og fargevalg.
     

Logg inn på tekna.no/teams med det brukernavnet og passordet du bruker for å logge inn på tekna.no og min side

På denne siden du er nå (tekna.no/teams) har du ett valg om å gå til Teams for tillitsvalgte. Klikk på den og Teams for tillitsvalgte skal åpne seg. 

Du kan også lime inn denne url`en i din nye profil i Chrome eller Egde. https://teams.microsoft.com/?domain_hint=tekna.net 

Når du har kommet inn i løsningen kan du feste teams som en favoritt i din nettleser. Så har du den hver gang du logger på din nye profil i nettleser. 

Jeg er helt ny på Teams - bruk tekna.net brukeren

Ditt tekna.net brukernavn finner du i den første mailen fra Tekna. 

Du kan velge å bruke skrivebords programmet Teams og den kan lastes ned fra Microsoft sine nettsider. 

Etter at du har lastet ned programmet er det bare å følge instruksjonene i programmet.

Du kan også logge inn fra en nettside her.

Jeg vil bruke Teams på mobil i Tekna-sammenheng

App for å bruke Teams på mobil kan lastes ned fra AppStore (for iPhone) eller Play-butikk (for Android-telefoner).

Etter at du har lastet ned programmet er det bare å følge instruksjonene i programmet.

NB! Det første brukernavnet du må oppgi er tekna.net-brukernavnet (dette brukernavnet finner du i den første e-post du fikk fra Tekna om tilgang til Teams).

Nedenfor er en nærmere beskrivelse av innlogging første gang:

Først må applikasjonen "Microsoft Teams" lastes ned fra Google Play eller Apple Store. Søk etter Teams og dere finner app. Etter appen er lastet ned så må dere åpne appen "Microsoft Teams".

Når man er inne i app'en så gå inn i menyen øverst på venstre side. Da får du opp et bilde som ser omtrent ut som det nedenfor. Her velger dere "Legg til konto".

reg_mobil_1.jpg

Når "Legg til konto" er valgt kommer du til en ny side hvor du velger "Logg på med en annen konto" Se bilde nedenfor (punkt 2).

reg_mobil_2.jpg

Når du kommer til punkt nr 3 (se nedenfor) så skal du oppgi ditt tekna.net-brukernavn. Dette fikk du oppgitt i velkommen-eposten når du fikk tilgang til Teams første gang.
reg_mobil_3.jpg
Når du har oppgitt tekna.net-brukernavnet og trykket "Logg på" kommer du til en Tekna-side hvor du skal oppgi brukernavn og passord. Her skal du oppgi det brukernavnet (e-postadressen) og passordet som du benytter for å logge deg på tekna.no.