Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Ung kvinne foran laptop

Tekna Student og Korona

Tekna hjelper deg med studenttilværelsen under Koronasituasjonen. Du har tilgang på alle medlemsfordeler, inkludert juridisk hjelp, faglige tilbud, gode forsikringer og mye mer. Her holder vi deg oppdatert på studentrelevant innhold. 
Låst hengelås

Hjelp fra våre advokater

Vi hjelper deg gjerne med arbeidskontrakten før du skriver under, samboerkontrakt, husleiekontrakt og mye mer. Har du spørsmål om koronaviruset og ditt arbeidsforhold kan du ta kontakt med Teknas vakttelefon - [email protected] / 22 94 75 00 (for medlemmer)
Illustrasjon vakttelefon

Braive - En nettbasert helsetjeneste

Føler du deg stressa og urolig? Som Tekna-medlem har du tilgang til den nettbaserte helsetjenesten Braive gjennom din studentforsikring

Illustrasjonsbilde av en ung kvinne med hendene foran ansikt
Vi jobber iherdig med å tilby våre studentmedlemmer digitale kurs. Sjekk ut oversikten her: tekna.no/student
Er du på utveksling eller tar hele graden din i utlandet? Husk at du får gratis medlemskap i ANSA som Tekna-medlem.

Ja, i enkelte tilfeller. Hvis du ikke har startet i jobben ennå, kan arbeidsgiver argumentere for at koronasituasjonen innebærer at forutsetningene er så endret, at det gir rett til heving av kontrakten.

Ja. Arbeidsgiver kan permittere både fast ansatte og midlertidig ansatte, som f. eks sommerjobb.

Det er foreløpig uklart. Arbeidsgiver skal dekke lønnen de to første dagene av permitteringen. For ordinære arbeidstakere får de dagpenger fra NAV fra og med dag 3 av permitteringen. Om dette også vil gjelde studenter i sommerjobb er ikke klart på det nåværende tidspunkt. Vi vil uansett anbefale at du registrerer deg hos NAV, og søker.

Ja. Hvis du ikke har avtalt lønn ennå, og arbeidsgiveren er berørt av koronakrisen, så må du nok regne med at lønnen blir lavere enn den ellers ville vært. Vi ser tendenser til at lønnsoppgjørene blir lavere for våre berørte medlemmer. 

Ja, muligens. Arbeidsgiver kan argumentere for at koronasituasjonen innebærer at forutsetningene er så endret, at de ønsker å heve kontrakten før du har tiltrådt.

Du bør ta kontakt med Teknas juridiske kontor, hvis arbeidsgiver ønsker å trekke tilbake jobbtilbudet!

Mange arbeidsgivere sliter nå på grunn av manglende oppdrag, lav oljepris og så videre. Ta gjerne kontakt med den Tekna-tillitsvalgte der du skal begynne å jobbe, for å få informasjon om hvordan koronakrisen har påvirket din arbeidsgiver.

Du kan gjerne kreve det samme som du ville krevet før koronakrisen, men du bør være fleksibel med hensyn til å akseptere et lavere tilbud.

Ta kontakt med den Tekna-tillitsvalgte i virksomheten. De har godt innsikt i virksomhetenes lønnsomhet, og vet hvordan den har påvirket lønnsoppgjør og eventuelt om det har vært oppsigelser eller permitteringer. De tillitsvalgte er forberedt på å svare på henvendelser fra studentmedlemmer som søker jobb!

Låst hengelås

Videokurs: LinkedIn til bruk i jobbsøking og nettverking

På dette kurset får du en innføring i hvordan man får en fullverdig og god profil på LinkedIn, tips og råd og hva du må være spesielt oppmerksom på.

Skjermbilde av et foredrag om LinkedIn

Inkluderte forsikringer i medlemskapet

Du får to av de tre forsikringene alle bør ha inkludert i medlemskapet. Er du under 27 år får du den siste til en råbra pris. 

Sykkel som flyr gjennom lufta etter en kræsj
Låst hengelås

Digitalt jobbsøkerkurs

Hvilke koder må knekkes for arbeidssøkere? Dette spørsmålet og flere praktiske og konkrete råd gir Sverre Haugen i dette jobbsøkerkurset.  Dette kurset inneholder 10 moduler som lærer deg de viktigste tingene du må forstå som jobbsøker. 

Ung mann med skjegg sitter foran en bærbar datamaskin på et hjemmekontor

Tekna Student

Les mer om Teknas studenttilbud og finn Tekna ved ditt studiested

Ung mann som smiler inn i kamera