Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Nærmilde av en hånd som holder en mobil med Braive app

Råd og tips

Prøv Braive – få mer innsikt om deg selv

Publisert: 4. aug. 2020

Svært få av Teknas studentmedlemmer vet at de har tilgang til en gratis nettbasert tjeneste som kan hjelpe med å redusere stress og gi bedre mental helse. Braive er navnet, og de som har vært modige nok til å prøve – er fornøyd med verktøyet.

Sanne Marie Green L’Abee Lund sitter i studentutvalget i Tekna. Og du skulle tro at alle medlemmene her var superbrukere av alle tjenester som Tekna tilbyr. Det var ikke tilfelle før Sanne fikk så mange spørsmål på stand at hun måtte teste for seg selv.

– Det var egentlig veldig morsomt. Det høres kanskje rart ut, men bare ved å lese spørsmålene fikk jeg satt i gang tankene, og svarene jeg skrev inn gav en god kartlegging av meg selv om ting jeg ikke hadde tenkt på før, sier Sanne.

Visste ikke hvor nyttig det kunne være

Braive er utviklet av psykologer, og tar utgangspunkt i en mental helsesjekk du selv gjennomfører på nett. Sanne ble overrasket over hvor mye hun lærte om seg selv, og hvor mye hun har fått ut av programmene.

Lund i Tekna T-Shirt foran Ingeniørenes Hus
Sanne Marie Green L’Abee Lund

– Det har gitt meg muligheten til å se hva jeg selv tenker, og hvordan jeg reagerer og opptrer i forskjellige situasjoner. Nå vet jeg mye mer om meg selv. Så har jeg fått vite hva som rent praktisk skjer i hjernen som gjør det enklere for meg å rasjonalisere hvorfor jeg føler som jeg gjør i ulike situasjoner. Det appellere veldig til Tekna-studenten i meg, sier Sanne.

Et viktig tilbud i uføreforsikringen

Uføreforsikringen fra Gjensidige som alle studenter får gjennom medlemskapet har mange goder ved seg. Braive er en viktig tjeneste, ifølge produktsjef i Gjensidige, Carl Fredrik Hirsch.

Studentforsikringer

Studenter får to forsikringer inkludert i medlemskapet. I tillegg får du også svært gode priser på andre forsikringer gjennom Gjensidige. 

– Vi vet at psykiske utfordringer er den største årsaken til langtidssykemeldinger. Vi vet også at studenter ofte opplever press fra mange hold, både på studiet og i hverdagen som unge voksne. Derfor ser vi på Braive som et viktig lavterskeltilbud. Et effektivt hjelpemiddel som ikke krever diagnose, sier Hirsch.

Calle Hirsch
Carl Fredrik Hirsch

Mental trening

Etter helsesjekken er gjennomført i Braive, blir du presentert for tilpassede e-læringsprogrammer basert på dine utfordringer og behov.

– Det er et brukervennlig og intuitivt program som tar deg steg for steg gjennom det du skal lære mer om. Det er opplysende videoer og tegninger. Jeg har blant annet tatt programmet som heter mental trening. Det gav en fin gjennomgang av hva som skjer i hjernen og hva man kan gjøre for å ha det bra, sier Sanne.

Så du trenger ikke slite med noe for å ta i bruk Braive?

– Nei, jeg har ikke slitt med noe annet enn ting som jeg tenker at de fleste studenter går gjennom. Litt ensom til tider, usikker og litt stressa. Som jo er en naturlig del av hverdagen når du er student. Alle har godt av å kartlegge sin egen mentale helse, og så er det faktisk litt gøy å gå gjennom programmene fordi du lærer mye om deg selv, sier Sanne.

Stress og depresjon mest vanlige tema

Statistikk fra Gjensidige viser at 48 prosent av Braive-brukerne har valgt temaet stress og restitusjon. 22 prosent har valgt tema «tristhet og depresjon». Dette er de to mest brukte programmene. Hirsch kan fortelle at de får mange gode tilbakemeldinger på tjenesten.

– Folk sier blant annet at de får hjelp til å forstå hvordan hjernen fungerer, at de lærer hvordan de konsentrerer seg bedre og hvordan de kan strukturere hverdagen bedre. Vi ser at kundene opplever dette som en verdi i forsikringen. Dette er i tråd med at Gjensidige ønsker å være der for våre kunder også før det skjer noe, at vi tilbyr noe helhetlig, sier Hirsch.

 

Er du medlem og vil prøve Braive? Sjekk hvordan du kommer i gang her!

Mestring og mental helse

Vi har flere lavterskeltilbud som hjelper våre studenter med å takle stress og utfordringer i hverdagen. 

Les også