Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Paneldebatt på en liten scene foran publikum

Politisk

Vi har deltatt på Arendalsuka!

3. sep. 2019

For litt over en uke siden ble Norges største politiske møteplass, Arendalsuka, avholdt i (*trommevirvel*) Arendal, og Studentutvalget var til stede sammen med toppene i norsk politikk, næringsliv og organisasjonsliv.

Vi både arrangerte og deltok i en rekke spennende debatter om årets politiske hovedsaker; praksis i høyere utdanning, utveksling og bærekraft.

imagemnr87.png

Med over 1200 arrangementer og svært mange mennesker samlet i den lille sørlandsbyen, ble det som Sarah Sørheim i Aftenpodden sa: «umulig å få seg en kaffe latte». Vanskelig ble det også å kapre medias oppmerksomhet, og vi kickstartet derfor uka med kurset «Hvordan lykkes i media?» for å plukke opp tips og noen glemte triks fra vårens medietrening.

Deretter gikk vi rundt i Arendals folkerike gater for å promotere Teknas flotte program for uken, bestående av debatter om arbeidslivsrelevans, bærekraftig næringsutvikling, kunstig intelligens og digitalisering.

imagennuep.png

Tirsdag morgen inviterte vi til debatt rundt en av Tekna Students kampsaker, praksis og arbeidslivsrelevans, og lokalet ble fullstappet. Med oss hadde vi et spennende panel bestående av Svein Stølen (Rektor ved UiO), Morten Irgens (Dekan og utviklingsdirektør ved Høgskolen Kristiania), Marte Øien (Leder, Norsk studentorganisasjon), Cecilia Flatum (Partner, Consulting, Deloitte), og Berit Rokne (Rektor, Høgskulen på Vestlandet).

Arrangementet vårt fikk oppslag i Khrono under «Debatt i Arendal: Praksis for alle et fjernt mål», og som tittelen indikerer var panelet enige om at praksis er bra, men de pekte også på mange utfordringer knyttet til kvalitetssikring, finansiering og plassbegrensning i enkelte deler av næringslivet.

Vi skulle gjerne hatt mer tid til debatt rundt hvordan praksisordninger burde gjennomføres.

imagessqz.png

Mellom alle debattene hadde vi et SU-møte i et mindre formelt møtelokale på leirsenteret hvor vi overnattet. Selve møtet ble også hakket mindre formelt (ref. koordineringsøvelser som kommer på storskjerm på SK-opplæringen), uten at det gikk utover produktivitet og antall hete debatter.

Vi diskuterte blant annet utredningen om livslang læring (NOU 2019: 12 Lærekraftig utvikling), og har nå sendt inn høringssvar hvor vi peker på gradsomgjøringslånet og foreslåtte ordninger som truer gratisprinsippet i høyere utdanning.

imagejgkcd.png

Vi forstod raskt at mingling er en sentral del av Arendalsuka, og vi fikk testet våre ferdigheter på taket på Thon på Akademikerne-treff, og på Statsraad Lehmkuhl hvor vi var på Studentkveld med ANSA og NSO. Sigurd var også på hagefest med Norsk Olje og Gass dagen før han skulle grilles i debatt av samme organisasjon.

Overskriften var «Oljeutdannet til arbeidsløshet eller grønt skifte?», og sammen med Felipe Garcia (Nestleder, NSO) og Ole Marius Svendsen (Leder, NITO Student) ble petroleumsstudentenes fremtid diskutert. Sigurd trakk frem at vi trenger gode teknologer og realister for å kunne møte morgendagens bærekraftsutfordringer, og dette gjelder også for petroleumsstudentene. Han gjorde en god og saklig profil i fin Tekna-stil.

imagecpinc.png

SU er nå dessverre ett medlem mindre da Sondre har begynt på medisinstudier i Danmark, og har tredd ut av vervet. Vi takker han for god innsats, og ønsker han masse lykke til videre!

Til slutt vil vi oppfordre alle til å bruke stemmeretten sin ved kommunestyre- og fylkestingsvalget, og til å utfordre lokalpolitikerne på teknologi og studentvelferd.

Vi sees på SK-opplæringen!

Les også

Relaterte kurs og arrangementer