Aktuelt

Tilbakeblikk på 2018

16. jan. 2019

Kjære studentmedlem, jeg ønsker å takke deg for at nettopp du, gjennom ditt medlemskap, står sammen med oss i arbeidet for en bedre studiehverdag!

I løpet av året jobber vi politisk, møter medlemmer på lærestedene og arrangerer en rekke kurs og aktivtiteter slik at vi sammen skal stå sterkere under studiene og i tiden etter.

I starten av februar skal vi ha årsmøte, som er det høyeste organet til Tekna Student. Men hva gjør egentlig Tekna Student? Hva er studentutvalget? Og hva gjør Studentkontaktgruppene? Bli med på et raskt tilbakeblikk på noe av det som har blitt gjort det siste året.

Arbeid for gjennomslag:

Tekna Student vedtar hvert år ulike mål for hva vi ønsker skal bli bedre med vår studiehverdag. Til å jobbe aktivt med disse målene har man et Studentutvalg. Studentutvalget jobber strategisk for å få gjennomslag for Tekna Student sine meninger. Blant hovedprioriteringene dette året har vi jobbet med muligheten for praksis og relevant arbeidserfaring i løpet av studietiden, at studenter skal kobles tettere på forskning tidlig i studieløpet og at det skal innføres pensjonsopptjening under høyere utdanning.

For å få gjennomslag for våre saker deltar vi i relevante arenaer.  I 2018 har vi blant annet deltatt på Universitets- og høgskolerådets MNT-vårmøte, vært med på workshop med LO og NHO om praksis, møtt NHO for å snakke om praksis, vært i møte med Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø, deltatt på regjeringens toppmøte om Teknologi og digitalisering i Trondheim og vært på åpen høring med SV. Vi var også med på landsmøtet til Norsk Studentorganisasjon (NSO). Her fikk vi gjennomslag for at NSO vedtok Tekna-politikk om å koble studenter på forskning tidlig i studieløpet. Vi var også aktive under Arendalsuka, for å gi politikerne en påminnelse om at det er viktig å satse på Tekna sine medlemmer. 

Tonje, Iselin, Lise og Knut.jpg

Kurs og arrangementer på lærestedene:

På de ulike lærestedene har vi Studentkontakt-grupper. Disse gruppene legger ned timesvis med innsats for å gi dere gode kurs og arrangementer ute på lærestedene. Det ville tatt for lang tid å ramse opp alt som har blitt gjort, men for å oppsummere har det blitt gjennomført utrolige 238 kurs, med til sammen 11.151 deltakere. 58% av disse kursene var faglige, nettopp for å øke vår faglige dybde. Det ble også vervet utrolige nesten 4000 nye studentmedlemmer i Tekna i 2018!

Se fremtidige kurs og arrangementer her

Medlemstilbud:

Tekna jobber kontinuerlig for at du som medlem skal få de beste medlemstilbudene. I starten av 2019 kunne vi skilte med en av markedets beste tilbud på bank og forsikring, gjennom Danske bank og Gjensidige. Du som student har også tilgang på jobbsøkerportal og vår helt ferske CV-veileder, hvor du får hjelp til å skrive søknad og opprette og fylle ut en god CV. Trenger du ytterligere hjelp har du også tilbud om hjelp fra Teknas advokater, jurister og rådgivere under jobbsøkerprosessen og ellers. Når du får tilbud om jobb hjelper vi deg også med å vurdere arbeidskontrakten juridisk og strategisk.

Ingenting av dette ville vært mulig uten våre medlemmer. Tusen takk for at du er medlem – vi ser frem til nye 2019.

bilde sk .JPG

Mvh,

Tonje Løvstakken

Leder Tekna Student

Les også

Relaterte kurs og arrangementer