Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Aktuelt

Hvordan bidra til en mer bærekraftig utvikling?

18. okt. 2019

Torsdag 17. oktober arrangerte Tekna Oslo Avdelingen Teknologikonferansen på tredje året. Årets tema var "Hvordan kan du bidra til en mer bærekraftig utvikling" og programmet var spekket med spennende foredragsholdere.

Stine Lise Hattestad Bratsberg fra Pure Consulting, var møteleder og dro publikum gjennom et veldig spennende program.

 

Temaet for dagen var hvordan både de Tekna-medlemmer og samfunnet kan bidra til en mer bærekraftig utvikling for fremtiden. Karen Elene Thorsen, som er forfatter av boken fattig student, delte tips til hvordan halvere matbudsjettet. Og Idar Krutzer, administrerende direktør i Finans Norge, delte inspirerende ord om hvordan næring faktisk spiller en rolle og hvordan samhandling er nøkkel til nyutvikling. Han kunne også fortelle at Norge er første land i verden med en helelektronisk prosess for boligkjøp. Dette takket være samhandling.

Snu fotavtrykket - vær en del av løsningen, ikke problemet. Bestem deg for ditt fotavtrykk, og vær stolt av det.

Stine Lise Hattestad, Pure Consulting

Chooose Norge snakket om den store rosa elefanten i rommet, nemlig karbontrykk, og om hvordan de ønsket å være den irriterende linja på økonomirapporten som bedriften bare vil bli kvitt. For ble de kvitt Chooose ble de også kvitt karbontrykket sitt.

 

Både Cicero, Klimaetaten og Ruter snakket om fotavtrykket vi setter med valg av transportmiddel. Kun 20 % av verdens befolkning flyr, men de som flyr setter sitt hovedfotavtrykk på den måten. Nordmenn flyr stadig mer til utlandet, og "utlandet" flyr stadig mer til oss. Nordmenn bruker bilen mye, men er heldigvis blitt flinkere til å bruke kollektivt på kortere strekninger. Frode Hvattum, strategidirektør i Ruter kunne fortelle at de jobber mot å bli hel-elektriske innen 2028 og er på god vei. Fordi ønsket er at folk nå skal bevege seg de korte strekningene, er Ruter nå også på vei med en app sentrert rundt gamification som vil gi deg poeng for fysisk aktivitet som gåing og sykling. Med disse poengene kan du kjøpe billetter i Ruter appen! Hvor kult er ikke det? 

 

FNs 17 bærekraftsmål var et gjennomgående tema og alle de inviterte foredragsholderne snakket om dette på forskjellige måter, både hvordan de som bedrifter inkorporerte dette i strategier, men også hvordan vi som enkeltpersoner kan la det påvirke våre liv.

 

Møteleder innledet med en viktig statement vi alle kan ta med oss inn hverdagen, og alt som ble sagt på konferansen går egentlig innunder dette. 

Les også

Relaterte kurs og arrangementer