Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Digital quiz-suksess

Publisert: 2. apr. 2020

- Topp opplegg, ikke for vanskelige spørsmål, var kommentaren fra en av de 1700 deltakerne som fulgte med på Teknas første digitale quiz på Youtube. Mange var svært begeistret for det nye tilbudet på nett og ønsker det gjentatt.

Onsdag 1. april ble det for første gang i Tekna arrangert en digital quiz – Andreas Wahl, med Stine Audestad fra Tekna, ledet quizen via Youtube og quiz-lagene rundt om i landet fylte ut sine svar på et Google-skjema.

Fra anatomi til matretter

Hvert lag hadde sin kommunikasjon enten på Teams, Messenger, WhatsApp, Facetime og andre plattformer. Det var god stemning blant lagene og stor geografisk spredning.

Andreas satt i sin leilighet, teknikken ble styrt fra studio i Ingeniørenes Hus i Oslo og alle lagene satt rundt om i landet (og utenlands). Spørsmålene hadde stort spenn i vanskelighetsgrad og tema. Det var alt fra anatomi til matretter og til vanskelige matematiske oppgaver.

- Min favoritt i kveld var det som handlet om Napkin Ring Problem, forteller Andreas. Den nysgjerrige kan lese mer her.

Legger seg flat

Andreas beklager at han på ett av spørsmålene oppga feil svar på fasit. Spørsmålet handlet om hva hvilket alternativ som ga mest pizza; to små pizza med 30 cm diameter, eller en stor på 40 cm.

Andreas Wahl beklager

Vinnerlaget ble Nilssen fra Skien. De får tilsendt en flott ryggsekk med Tekna-logo på.

Se fasiten her

Se resultatlisten her

 

Les også