Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
En sal med mennesker som sitter og ser på en taler på scenen

Aktuelt

Rekordmange studenter!

19. sep. 2019

I helgen arrangerte Tekna Student sin årlige tillitsvalgtopplæring, også kalt Studentkontaktopplæringen. Dette var en helg med opplæring i Teknas brede medlemstilbud, erfaringsutveksling og ikke minst det å bli kjent på tvers av studiesteder og ha det gøy sammen.

 

Tillitsvalgtes år!

2019 er utnevnt som tillitsvalgtes år i Tekna. Ett år vi ønsker å ha ekstra fokus på de som er selve grunnsteinene i organisasjonen vår. Det var derfor spesielt gledelig at vi til årets samling hadde rekordhøy påmelding. Hele 154 studenter satte av en helg på Gardermoen for å lære mer om Tekna og hvordan vi sammen kan gi et mer relevant tilbud til våre studentmedlemmer.

Hvem er Teknas studenttillitsvalgte?

Tekna Student består av over 12 000 studenter, fordelt på 12 forskjellige læresteder fra nord til sør i Norge, samt 2 i utlandet (København og Toulouse). Hver skole har sin studentkontaktgruppe bestående av frivillige studenter. De arrangerer kurs og arrangementer som våre medlemmer kan delta på, de står på stand for å verve nye medlemmer og de besvarer spørsmål fra eksisterende medlemmer. De er Teknas ansikt utad og de er organisasjonens mest ihugga ververe.

 

Men hvorfor setter egentlig studentene av tid til å ha et verv i Tekna? Vi tok en prat med noen av deltagerne på helgens samling:

 

Monica Breivik, NTNU

Hvorfor er du SK?

Fordi det er veldig gøy og bli kjent med folk på tvers av de ulike studielinjene. En annen viktig faktor er nettverk og det faglige og sosiale vi får. Tekna er en trygg organisasjon og det er gøy at vi blir gitt ansvar. Tekna har oss i ryggen som stor organisasjon.

Hva er det beste med Tekna?

Kanskje alle de ulike faglige nettverkene som Tekna har. Det er fint at vi har muligheten til å ta kontakt med dem og at vi kan lage store arrangementer sammen. Også folka da!

 

Roger Nah, Bergen

Hvorfor er du SK?

Jeg er tidligere tillitsvalgt i LO og Norsk arbeidsmannsforbund (NAF). Det var derfor logisk for meg å være med i en relevant organisasjon. Det sto mellom NITO og Tekna og jeg valgte Tekna pga. venner og familie. Alltid tenkt at Tekna er en fin arena for meg å utvikle meg videre som menneske. Alltid vært bevisst på at jeg ikke er ekspert på skole og derfor måtte jeg være flink med å jobbe meg opp god erfaring. Første Studentkontaktopplæring jeg deltok på overbeviste meg om at jeg hadde valgt rett, og jeg stilte derfor til Studentutvalget som består av 8 studenter som blir valgt på årsmøte til å snakke studentenes sak innad i Tekna og påvirke politisk. Jeg har også fått være med å forme Teknas grupper, møte flotte mennesker som DK-Ellen, vår Tekna-mamma, og blitt godt presentert for livet i Tekna etter studenttilværelsen.

Hva er det beste med Tekna?

Det beste med Tekna er at du tidlig får en følelse av at du har en påvirkningskraft. En føler seg privilegert over at Tekna sin president fra starten av kommer og prater til oss studentene.

 

Magnus Berg Sletfjerding, København

Hvorfor er du SK?

Fordi det var veldig lavterskel og koselig. Det å finne et nettverk i København som også er naturfaglig var veldig mye verdt for meg.

Hva er det beste med Tekna?

Gøy med Studentkontaktopplæring og masse nye folk. Jeg har vært i en lignende posisjon før. Da var jeg med i Europeisk ungdomsparlament og stiftet dette i Danmark. Etter 4 år i Danmark var det på tide med noe nytt. Liker godt tanken om å kjempe for vilkårene til arbeiderne å få være en del av en fagforening hvor vi sammen drar lasset. I Tekna får man fort kontakt med folk på tvers av ulike fagfelt, selv om det er innen samme område så er det kjempe bra. De som er engasjert i Tekna er dyktige folk og faglige sterke folk. Det er en «ground up» mentalitet som er veldig kul.

 

 

DSC_5103.JPG

Les også

Relaterte kurs og arrangementer