Tips og triks

Hodejeger: Disse gjør det best på intervju

10. feb. 2020

Følger du disse 6 tipsene kan du øke sjansene dine betraktelig.

Det er ikke den letteste tiden å få seg jobb, permittering og arbeidsledighet gjør at mange kniver om de samme jobbene. Derfor er det lurt å gjøre mest mulig ut av verktøyene du allerede har.

Sverre Haugen er hodejeger, rekrutterer og medforfatter av boka «Jobbsøkerkoden», og ifølge ham er det tre ting arbeidsgivere ser etter:

• Kommer du til å levere?
• Blir du i jobben?
• Passer du inn?

Men hvordan kan du overbevise arbeidsgiveren om at du er den rette? Alt du ønsker er jo å bli den utvalgte blant mange gode kandidater, ja, kanskje flere hundre kandidater! 

Hodejegeren mener det er seks egenskaper som skiller de beste fra resten på selve jobbintervjuet:

  1. De viser selvinnsikt
  2. De er ydmyke
  3. De viser refleksjonsevne
  4. De er godt forberedt
  5. De viser tydlig motivason
  6. Og de bruker eksempler

I videoen lengre ned i saken vil du lære hvordan du skriver CV og jobbsøknad. Du får vite mer om hva som skal til for å overbevise den som ansetter, hva du kan gjøre for å maksimere sjansene dine for å bli tatt inn til intervju – og senere få jobben.

 

Bli medlem i Tekna

Er du medlem i Tekna som student får du tilgang på alle de samme fordelene som andre Tekna-medlemmer, men til en brøkdel av prisen.

Kurs og webinarer

Mye av vårt faglige tilbud til studenter streames eller gjennomføres som webinar. Her finner du et utvalg av de mest aktuelle arrangementene for studenter. 

Les også

Relaterte kurs og arrangementer