Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Aktuelt

Meld deg på: Er du klar for Oslo Edtech Hackathon 2020?

6. jan. 2020

Har du konkurranseinstinkt og liker å tenke ut gode løsninger? Da er Oslo Edtech Hackathon stedet du bør være den 27. -28. mars. Meld deg på her.

Vi ser etter deg som er genuint opptatt av å skape læringsløsninger som virker og som kan bidra til at færre elever, studenter og arbeidstakere opplever ensomhet. Meld deg på snarest for å sikre deg plass. Vi lover at dette blir både gøy og lærerikt, og best av alt: du kan være med å utvikle en løsning samfunnet trenger.

Så hva er egentlig Oslo Edtech Hackathon?

Hackatonet er et samarbeid mellom NTNU, Gyldendal, Oslo Edtech Cluster og Tekna. I løpet av 24 timer skal lag på 4-6 deltagere løse en oppgave med et gitt tema. Sammen skal man utvikle et konsept som skal presenteres når tiden er ute. De ulike bidragene vurderes av en jury og en vinner kåres.

Vi vet at alle er forskjellige, samtidig er mye av dagens teknologi laget for å passe til «normalen». Det betyr at mange med behov for tilpasninger ikke alltid får et godt tilbud og dermed også begrensede muligheter for å delta og til å utfolde seg i dagens stadig mer digitale samfunn. Men, teknologi kan også ha motsatt effekt da det blant annet kan oppleves som enklere å håndtere livet virtuelt, enten gjennom venner i et spill eller i sosiale nettverk.

Hva skal man finne løsning på?

På Oslo Edtech Hackathon 2020 utfordrer vi deltakerne til å utforme et konsept som tar utgangspunkt i en utsatt gruppe, for å gjøre hverdagen deres enklere og minske terskelen for å delta i samfunnet. Dette kan være på skolen, under studiene eller i arbeidslivet. Vi oppfordrer deltakere til selv å velge problemstilling, det kan være alt fra gode løsninger for å ivareta universell utforming, personvern, digital sikkerhet til hva man kan gjøre for å forhindre sosial isolasjon blant unge. Den eneste fellesnevneren vi ønsker, er hvordan læringsteknologi kan bidra til å forhindre ensomhet og bidra til et fokus på læring, utvikling og inkludering.

Hvem kan delta?

Alle kan delta! Vi ønsker oss en blanding av studenter, pedagoger, lærere og andre i utdanningssektoren samt forretningsutviklere, entreprenører, designere og utviklere. Målet er å sette sammen tverrfaglige team der alle har en viktig rolle. Slik kan vi lære mest mulig av hverandre!

Det blir også en Før-Hackathon-samling hos Tekna, facebook event finner du her

Les om eventet på Facebook her.

Les også

Relaterte kurs og arrangementer