Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av Koronaviruset som en grå kule med røde spiker stikkende ut

Aktuelt

Dette er koronakrisepakken til studenter

27. mars 2020

Et stort flertall av norske studenter må jobbe ved siden av studiene for å få endene til å møtes. Men som studenter har de ikke rett til dagpenger dersom de bli permittert.

Torsdag 26.mars kom følgende krisepakke:

  • Studenter vil få utbetalt stipend og lån for resten av semesteret sammen med utbetalingen for april. Det utgjør for de fleste 27 550 kroner.
  • De studentene som har mistet arbeidsinntekt på grunn av korona-krisen, får mulighet til å ta opp et ekstra lån på 26 000 kroner hos Lånekassen til de vanlige betingelsene. Dette gjelder også norske studenter i utlandet.

Når studentene søker, må de bekrefte at de har mistet inntekt og har behov for lånet. Ordningen bygger på stor grad av tillit med egenrapportering, men Lånekassen vil følge opp med ordinær kontroll. Lånekassen jobber med å få på plass den tekniske løsningen og det vil være mulig å søke i mai.

Fristen for å søke om ordinært lån og stipend hos Lånekassen for våren 2020 er utsatt fra 15.mars til 15.april. Dermed kan de som ikke har søkt om lån og stipend dette semesteret gjøre det. I tillegg kan studenter som har søkt om mindre enn maksbeløpet gjøre om på søknaden for å få økt beløpet.

Les også informasjon på regjeringen.no

 

Les også