Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av en kvinne med hendene foran ansiktet

Råd og tips

Braive – nettbasert tjeneste for bedre mental helse

27. apr. 2022

Uføreforsikringen studenter har inkludert i medlemskapet er levert av Gjensidige. I forsikringen får du gratis tilgang til Braive – en nettbasert helsetjeneste med verktøy for å redusere stress og bedre mental helse.

Hvordan har du det, egentlig?

Mange av våre studenter – flere enn vi trodde – har utfordringer med å takle presset de opplever i studiehverdagen, og det kan være veldig vanskelig å vite om «dette er noe jeg bare må takle» eller om det er lurt å få litt hjelp. Braive kan hjelpe deg med å finne svaret.

Hva er Braive?

Braive er utviklet av psykologer, og tar utgangspunkt i en mental helsesjekk du selv gjennomfører på nett. Du vil deretter bli presentert for tilpassede e-læringsprogrammer basert på dine utfordringer og behov.

Programmene i Braive bygger på kognitiv Atferdsterapi (KAT) som ikke fokuserer på situasjonen du er i, men hvordan du tolker den. Gjennom en praktisk og konkret tilnærming får du hjelp til endringene du ønsker å oppnå i ditt liv.

E-læringsprogrammene varierer mellom 8 til 12 uker. Du kan selv ta ansvar for egen læring og progresjon, men har også mulighet til å motta ukentlig veiledning fra en personlig coach hos Braive.

Ta i bruk tjenesten

Du kan velge om du vil snakke med psykolog i forkant av den mentale helsesjekken, eller gjennomføre behandlingsprogrammet uten å snakke med psykolog. Ønsker du å snakke med psykolog, kan du følge denne fremgangsmåten:

  1. Book en oppstartsamtale med en psykolog.
  2. Velg bookingsalternativet "Barneforsikring, privat uføreforsikring og uførepensjon i Gjensidige", og bruk forsikringsnummeret til Tekna-student: 88025677, slik at du har kostnadsfri tilgang til behandlingen.
  3. Opprett en konto og ta den mentale helsesjekken før den første samtalen.
  4. Sammen med psykologen vil dere sette opp en plan tilpasset din situasjon.

Jeg ønsker ikke å snakke med psykolog

Erfaringsmessig ser Braive bedre resultater for de som blir fulgt opp av psykolog. Vi vil derfor anbefale at du booker en oppstartsamtale. Hvis du likevel ønsker å gjennomføre et behandlingsprogram uten å snakke med psykolog, kan du følge denne fremgangsmåten:

  1. Gå til Braive og logg inn med bank-ID.
  2. Ta den mentale helsesjekken.
  3. Registrer forsikringsnummeret til Tekna-student: 88025677
  4. Gjennomfør det digitale behandlingsprogrammet som du blir anbefalt.

NB! Verken Tekna eller Gjensidige har innsyn i hva du eventuelt benytter av tjenester i Braive

Les også

Relaterte kurs og arrangementer