Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av en kvinne med hendene foran ansiktet

Råd og tips

Braive -nettbasert tjeneste for mental helse

21. apr. 2020

Uføreforsikringen studenter har inkludert i medlemskapet er levert av Gjensidige. I forsikringen får du gratis tilgang til Braive – en nettbasert helsetjeneste med verktøy for å redusere stress og bedre mental helse.

Hvordan har du det, egentlig?

Mange av våre studenter – flere enn vi trodde – har utfordringer med å takle presset de opplever i studiehverdagen, og det kan være veldig vanskelig å vite om «dette er noe jeg bare må takle» eller om det er lurt å få litt hjelp. Braive kan hjelpe deg med å finne svaret.

Hva er Braive?

Braive er utviklet av psykologer, og tar utgangspunkt i en mental helsesjekk du selv gjennomfører på nett. Du vil deretter bli presentert for tilpassede e-læringsprogrammer basert på dine utfordringer og behov.

Programmene i Braive bygger på kognitiv Atferdsterapi (KAT) som ikke fokuserer på situasjonen du er i, men hvordan du tolker den. Gjennom en praktisk og konkret tilnærming får du hjelp til endringene du ønsker å oppnå i ditt liv.

E-læringsprogrammene varierer mellom 8 til 12 uker. Du kan selv ta ansvar for egen læring og progresjon, men har også mulighet til å motta ukentlig veiledning fra en personlig coach hos Braive.

Opprett brukerkonto

For å bruke Braive, må du først opprette en brukerkonto på lenken under. Vi anbefaler at du leser gjennom hele teksten under, før du oppretter konto i Braive.

 1. Gå inn på denne lenken og klikk på boksen «Ta den mentale helsesjekken»
 2. Velg et brukernavn (benytt et alias ulikt navnet ditt)
 3. Skriv inn e-posten du bruker til vanlig (du vil motta en bekreftelse til denne adressen)
 4. Velg passord ihht kravene i pop-up feltet
 5. Ta stilling til samtykkene (her kan du også lese Braives personvernerklæring)
 6. Mental helsesjekk starter direkte

Gratis e-læringsprogrammer

Når du har gjennomført den mentale helsesjekken, vil du få opp noen programmer som anbefales for deg. Du kan ta så mange e-læringsprogrammer du ønsker, og slik går du frem for gratis påmelding:

 1. Velg programmet du ønsker å gjennomføre
 2. Klikk på knappen "Start nå XXXX kr"
 3. Klikk på lenken i det grå feltet
 4. Legg inn forsikringsnummeret til Tekna-student: 88025677
 5. Klikk på «Bekreft» og «Start program»
 6. Du kan også lese mer om Braive på Gjensidige.no

NB! Verken Tekna eller Gjensidige har innsyn i hva du eventuelt benytter av tjenester i Braive

Les også

Relaterte kurs og arrangementer