Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Rebekka, Sunniva, Tone og Nina

Aktuelt

Blogg: Første SU-møte

Tekst av Sunniva Øyen Aas 11. mars 2020

Nyvalgt leder i Tekna Student Rebekka ble valgt inn med store ambisjoner om et Studentutvalg som skulle komme raskt i gang og få til mye på ett år.

Den ambisjonen har allerede materialisert seg, for knappe to uker etter å ha blitt valgt inn i årets Studentutvalg ble årets første SU-møte avholdt. 20. - 21. februar kom SU-medlemmene sammen, fra Tromsø i nord til Toulouse i sør, for to dager med teambuilding, opplæring og diskusjon på Ingeniørenes hus i Oslo.

Vi startet møtevirksomheten torsdag, men før vi hadde rukket å finne frem penn, papir, PC og kaffe kunne sekretær Herman meddele at vi skulle på Escape Room (i teambuildingens ånd seff). SU ble delt i to, og Sanne, Ovin og Oda fikk gleden av å ta på seg Harry Potter-antrekk mens Rebekka, Sunniva, Tone og Nina fikk være detektiver for en time. De to SU-lagene konkurrerte dermed på hver sin front om å komme seg ut av sitt rom før det andre laget, og til slutt var det team Harry Potter som vant.

SU-møte

Senere fikk vi besøk av Liss fra marked, som kunne fortelle oss om markedsføring og bruk av sosiale medier på vegne av Tekna Student. Nina fra NMBU har fått ansvar for Snapchat-kontoen, husk å følge teknastudent også der om du vil se hva SU driver med dette året (i tillegg til på Instagram: @teknastud). Vi snakket og om hvilke forventninger og ambisjoner vi hadde for året, og at årets SU er en gira og ambisjonsrik gjeng er liten tvil om, vi gleder oss! At nyvalgt leder har studert i Frankrike, der ting som regel gjøres på gamlemåten, er og tydelig, for også SU-møtene har fått «ze french touch»; De foregår nemlig helt uten bruk av PC.

Vi fikk også besøk av Birgitte Jordahl, som jobber i seksjon for samfunnspolitikk. Hun delte av sin kunnskap om Teknas politiske arbeid.

På kvelden delte vi et bedre thai-måltid, som ble momentant avbrutt av noe vi alle trodde var et strømbrudd, men som viste seg å være et forsøk på å simulere opplevelsen av en ekte thai-regnskur fra restauranten sin side. Dette innebar kutting av alt lys, og en imponerende mengde lydeffekter. Plusspoeng for god innsats!

NOEN FUNFACTS FRA HELGEN:

  • SU-medlem Tone kommer fra Vinje i Telemark, og hvis du synes spørreord på nynorsk er vanskelig (er kvissleis riktig??), utfordrer vi deg til å skjønne hva «høtt», «høssen» og «hørr» betyr.
  • Sekretær Herman bruker tiden i kantine-lunsjen på å spotte hvor de andre lunsjgjestene jobber. Tekna deler nemlig bygg med blant annet med en gjeng advokater, og dette mener han man kan spotte på klesvalget. Kul hobby, Herman!
  • Tre av medlemmene i årets SU har studert på INSA Toulouse i Frankrike! Oda fra NTNU har tilbragt to år der, Rebekka har nå pause fra studiene der i ett år, mens Sunniva holder fortet i sør.

Fredag var det duket for nok en dag med møter, og denne dagen fikk vi besøk av ANSA-leder Hanna Flood, som kom med innspill til hvordan SU kunne angripe den prioriterte oppgaven om økt utveksling. En annen P.O. vi fikk hentet kompetanse utenfra til var økt rekruttering til realfagene fra videregående av. Der fikk vi besøk av Anne Catherine og Ane fra realfagsrekruttering, som fortalte om sitt arbeid, og inspirerte samtlige SU-medlemmer til å ville stå mer på stands for kule organisasjoner/events som Lær Kidsa Koding, Passion for Ocean-festivalen og FIRST Lego League.

Vi delte oss også inn i arbeidsgrupper sånn at arbeidet med de prioriterte oppgavene blir så effektivt som mulig. Vi avtalte å ses igjen allerede i midten av mars. Da skal vi blant annet ha skrivekurs, stay tuned!

 

Sunniva Øyen Aas

Les også

Relaterte kurs og arrangementer