Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Begynnerlønnsanbefaling for 2019

13. des. 2018

Er du snart ferdig med studiene og lurer på hva du kan få i lønn? Nå er Teknas begynnerlønnsanbefaling for 2019 klar.

Lønnen i din første jobb er kanskje den vanskeligste å forhandle. Som nyutdannet har du ofte ikke lang erfaring å slå i bordet med. Det kan også være vanskelig å vite hva du kan kreve i lønn. Her kommer Teknas årlige lønnsanbefaling for nyutdannede godt med.

Teknas begynnerlønnsanbefaling er et viktig verktøy å støtte seg til når du skal forhandle lønn. Denne hjelper deg å se hva medlemmer med samme utdannelse i samme sektor tjener. Samtidig er den også anerkjent blant arbeidsgivere. Dette gir deg god tyngde når du skal inn i lønnsforhandlinger.

I 2018 lå startlønnen på 530 000 kroner i privat sektor. Anbefaling for 2019 finner du som Tekna-medlem på innloggede sider på tekna.no

 

Husk at anbefalingen er ment som en pekepinn. Den baserer seg på utviklingen i norsk økonomi, og lønnsutviklingen blant Teknas medlemmer. 

Når du logger deg inn på MinSide, kan du bruke vår lønnskalkulator. Her finner du også tall for de ulike bransjene, detaljerte tabeller og intervjuer, i tillegg til forklarende tekster for de ulike begrepene. Alt dette er hentet fra Teknas årlige lønnsundersøkelse, som begynnerlønnsanbefalingen er en del av.

Les også