Tekna er offisiell partner for Oslo kommune som europeisk miljøhovedstad 2019. Gjennom samarbeidet ønsker vi å styrke Tekna som miljø- og bærekraftorganisasjon og til å styrke tilbudet i tilknytning til miljø og bærekraft til våre medlemmer.

I følge EU-kommissær for miljø, Karmenu Vella, er miljøhovedstadskåringen miljøets Oscar. Oslo vant tittelen for 2019 i skarp konkurranse med 13 søkerbyer fra hele Europa. I 2019 vil miljøbyen Oslo ha Europas og verdens oppmerksomhet på seg og inspirere andre byer til økt innsats for miljø og klima.

Tekna er offisiell partner for miljøhovedstaden Oslo. Tekna ønsker gjennom sitt engasjement å bidra til suksess for Oslo som miljøhovedstad og samtidig styrke Tekna som synlig miljø- og bærekraftorganisasjon med gode medlemstilbud innen miljø og bærekraft.

Les hele programmet for miljøhovedstaden her.

Teknas bidrag

Tekna har med syv konferanser, Teknologidagen 2019 samt en serie frokostmøter og faglige møter. Ingen av Miljøhovedstadens partnere bidrar med flere arrangementer enn Tekna. Tekna starter miljøhovedstadsåret med frokostmøte om smart avfallshåndtering i Oslo 23. januar og CO2-konferansen 16.-17. januar.  Du kan se alle Teknas arrangementer til miljøhovedstaden under.

For tiden ingen publiserte arrangementer.

Aktuelt

 • Åpningshelg med tilbud for hele familien

  Åpningshelg med tilbud for hele familien

  Publisert: 02. januar 2019
  Fredag 4. januar går startskuddet for Oslo europeisk miljøhovedstad 2019.
 • FNs klimapanel: CO2-utslippene må ned med minst 45% innen 2030

  FNs klimapanel: CO2-utslippene må ned med minst 45% innen 2030

  Publisert: 13. november 2018
  Gir råd om hva som må til for å hindre global oppvarming utover 1,5 grader
 • Hvordan kan du bidra til miljø og bærekraft som Tekna-medlem?

  Hvordan kan du bidra til miljø og bærekraft som Tekna-medlem?

  Publisert: 13. november 2018
  Som Tekna-medlem har du verdifulle kunnskaper innenfor teknologi og naturvitenskap. Slike kunnskaper er avgjørende viktige om vi sammen skal begrense skadelige klimaendringer og store tap av biologisk mangfold som vi ellers er på vei mot. Dette utgangspunktet kan du benytte gjennom dine ulike roller som samfunnsborger og yrkesutøver.
 • Oslo har én av verdens mest ambisiøse klimastrategier

  Oslo har én av verdens mest ambisiøse klimastrategier

  Publisert: 13. november 2018
  I Oslo er det tverrpolitisk enighet om en svært ambisiøs klimastrategi. Oslos mål er å ha redusert klimautslippene fra med 36% i 2020 og med 95% i 2030 sammenliknet med 1990.
 • Pådriv-prosjektet har arbeidet for et grønt Oslo siden 2017

  Pådriv-prosjektet har arbeidet for et grønt Oslo siden 2017

  Publisert: 13. november 2018
  Pådriv arbeider for bærekraftig utvikling i Hovinbyen i Oslo. Tekna tok i 2015 initiativet til Pådrivprosjektet gjennom et forprosjekt finansiert av Forskningsrådet. Siden lanseringen i 2017 har prosjektet vokst raskt og har i dag 32 partnere og mange spennende aktiviteter. [Ekstern lenke]
 • Tekna og miljøhovedstaden Oslo i 2019

  Tekna og miljøhovedstaden Oslo i 2019

  Publisert: 12. oktober 2018
  Tekna er offisiell partner for Oslo kommune som europeisk miljøhovedstad 2019. Gjennom samarbeidet ønsker vi å styrke Tekna som miljø- og bærekraftorganisasjon og til å styrke tilbudet i tilknytning til miljø og bærekraft til våre medlemmer.
Sist oppdatert: 25. september 2019