Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
To unge gutter ved et Lego bord

Aktuelt

Legoroboter og innovasjon? Ja, takk!

10. mai 2019

Vil du engasjere deg i noe nyskapende og lærerikt? Da kan FIRST LEGO League være noe for deg!

Hva er FIRST LEGO League?

I snart 20 år har Tekna samarbeidet med FIRST Scandinavia. Siden den gang har stiftelsen hatt en formidabel vekst, blant annet med konseptet FIRST LEGO League.

Fra én turneringsby i Norge til nærmere 60 byer i Norge, Sverige, Danmark og Færøyene, har 180.000 barn og unge de siste to tiårene fått ta del i denne tverrfaglig kunnskaps- og teknologikonkurransen.

I FIRST LEGO League får deltakerne, barn og unge fra 10-16 år, selv forske på samfunnsaktuelle utfordringer som er laget spesielt for deres aldersgruppe. Oppdragene er laget for å engasjere og inspirere barn og ungdom innen vitenskap og teknologi. 

Målet er å inspirere barn og unge til å bli morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere. I løpet av arbeidsperioden vil deltagerne oppleve utforskertrang og skaperglede, sette egne ideer ut i livet, og lære seg å programmere. 

I midten av september slippes årets oppdrag. Deltakerne skal forske på temaet, finne en innovativ løsning på et problem, og designe og programmere en LEGO MINDSTORMS robot. De skal også markedsføre løsningen og laget sitt.

Lagene har en åtte uker lang arbeidsperiode før de skal delta på sin lokale turnering og få møte andre lag som har forsket på samme tema. For noen går turen videre til den internasjonale finalen, der deltakerne møter barn og unge fra andre steder og andre land til en forrykende feiring av skaperglede, samhold og teknologi.

Hvordan kan jeg bli med?

FIRST LEGO League er godt forankret i læreplanen, og er i tillegg en god måte å arbeide med klassemiljøet. Derfor kommer de fleste lagene fra skoler. I tillegg er det fritidslag, ofte med en forelder som veileder, fra fritidsklubber, vennegjenger, robotklubber og andre. Vil du ha mer informasjon om veilederrollen, kan du lese mer her eller ta en titt på denne filmen. 

 

 

Les også