Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Nærbilde av flere barn i laborfrakk som driver eksperimenter

Aktuelt

Bidra til at flere barn og unge blir engasjerte i teknologi og realfag!

20. sep. 2019

I Tekna er det mange muligheter for å engasjere seg. Du kan for eksempel inspirere barn og unge til å velge teknologisk og realfaglig utdanning. Har du lyst til å bruke fritida di på noe meningsfullt og gøy? Og samtidig utvide nettverket ditt? Se filmen, og meld inn din interesse i skjema nederst her!

Lær Kidsa å kode!

Tekna har et samarbeid med Lær Kidsa å Kode (LKK), som har kodeklubber over hele landet. Som frivillig i en kodeklubb lærer du bort enkel koding i for eksempel scratch eller python. Dette er ikke vanskelig, og som Tekna-medlem har du garantert kompetansen som skal til.

Lurer du på hvor den nærmeste kodeklubben er, sjekk kartet med 170 registrerte kodeklubber: Kodeklubben. Gjennom LKK er det også mulig å bidra med andre oppgaver som å oversette kodeoppgaver fra engelsk til norsk. Joachim Haagen Scheie driver kodeklubben på Lambertseter. Du kan lese mer om han her.

Legoroboter og samfunnsoppdrag

FIRST Scandinavia og Tekna har et samarbeid som strekker helt tilbake til stiftelsens oppstart i 2000. I FIRST Scandinavia kan du blant annet bidra i FIRST LEGO League-turneringer som arrangeres i hele landet hver høst. Finn ut mer om FIRST LEGO Leauge her

Vær en rollemodell 

Gode rollemodeller er en av de viktigste faktorene for å påvirker barn og unges holdninger til og interesse for realfag, og gjennom Teknas samarbeidspartner Nasjonalt senter for realfagsrekruttering (NSR) kan du bli en del av det nasjonale rollemodellregisteret som skal inspirere barn og unge. Ønsker du å bli invitert til et klasserom for å snakke om ditt fagområdet, bidra her: rollemodell.no.

Det er også mange andre måter å bidra på. Du kan for eksempel være med som frivillig i  “Passion for Ocean”.

Skaperfestivaler - feiring av kreativitet og skaperglede

Tekna har et samarbeid med Vitensenterforeningene som arrangerer skaperfestivaler og skaperverksteder over hele landet. En skaperfestival er en feiring av kreativitet og skaperglede i vid forstand. 

Festivalen består av frivillige som viser frem, forteller eller kurser de besøkende i alt fra sløyd til 3D-printing. Engasjementet deres smitter og er grunnlaget for realfagsrekruttering.

Skaperfestivalene trenger deg som vil vise frem eller fortelle om ditt eget skaperprosjekt. Festivalene trenger også frivillige som vil bidra til gjennomføring av arrangementet og spre god karma og et smil. Her kan du finne din nærmeste Skaperfestival.

Er du i Oslo 2.oktober? Bli med på inspiriasjonskveld på Ingeniørenes Hus, meld deg på her.

Bidra i din lokalavdeling!

I Teknas lokalavdelinger kan du bidra med alt fra leksehjelp til å organisere temakvelder med ulike realfagstema. Les om hvordan Yngvild Andalsvik i Oslo avdeling bruker fritida si på realfagsrekruttering. Kanskje du også vil bidra i en lokalavdeling? Tekna har avdelinger over hele landet, se her.

Bli med! Kanskje nettopp ditt bidrag fører til at noen barn og unge velger teknologisk eller realfaglig utdanning i fremtiden.  

Les mer om Teknas Teknologi og realfagssatsning her.

Bli med og bidra!

Har du lyst til å bidra til Teknas realfagssatsning? Meld din interesse her! 

{{'newsletterregistration.registrationOkMessage' | translate}}

{{'newsletterregistration.registrationNOkMessage' | translate}}

Les også

Relaterte kurs og arrangementer