Optimisme etter politikermøter

Tekna-tillitsvalgt Helene Rangnes i Rolls-Royce Marine er optimistisk etter møter med næringsministeren og Møre-benken på Stortinget.

Tillitsvalgte i Rolls-Royce Marine hadde møte med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen 22.februar om viktigheten av å bevare teknologi- og kompetansemiljøet på Mørekysten dersom Rolls-Royce Marine blir solgt, slik eierne har signalisert. 1.mars var det Møre-benken på Stortinget som fikk besøk av delegasjonen av tillitsvalgte. 

Hovedtillitsvalgt for Tekna i Rolls-Royce i Norge, Helene Rangnes, sier at hovedbudskapet er at politikerne må legge til rette for at det skal være attraktivt for nye eiere å bli i Norge.

-Vi ønsker at det skal satses enda mer på forskning og utvikling i Norge slik at nye eiere vil opprettholde aktiviteten, bevare kompetansen, verdiskapingen og arbeidsplassene i Norge, sier Rangnes til Teknisk Ukeblad. 

Rangnes håper også at signaler fra den norske regjeringen kan påvirke eierne i Storbritannia til å vurdere aktuelle kjøpere nøye før de selger, og ikke bare se på hvem de kan få mest penger fra. -Vi ønsker at det skal komme inn en eier som vil overta hele Maritim-delen med 3.600 ansatte, hvorav 1.600 i Norge, sier Rangnes. Hun sier at produksjonsenhetene også må bevares. Flere av dem ligger på mindre steder der ringvirkningene er store, presiserer hun til TU. 

Se intervju med Tekna-tillitsvalgt Helene Rangnes på NRK Møre og Romsdal.

Publisert: 23. februar 2018