Teknas digitale jobbsøkerhåndbok gjør jobbsøkerprosessen lettere for deg. Her finner du det meste som er relevant i en slik prosess, alt fra hvor du finner jobbene og hvordan skrive en god søknad, til hva du bør gjøre på intervju.

Hva er jobbsøkerhåndboka?

Vi har laget Jobbsøkerhåndboka for å gjøre jobbsøkerprosessen lettere for deg. Her finner du det meste som er relevant i en slik prosess, alt fra hvor du finner jobbene og hvordan skrive en god søknad, til hva du bør gjøre på intervju. Boken er skrevet for at du kan slå opp på det mest relevante temaet når du har behov for dette. 

Jobbsøkerhåndboka er tilgjengelig på Min Side på tekna.no (logg inn)

Er du ikke medlem? - Søk om medlemskap i dag.

Hva kan Tekna gjøre for deg?

I jobbsøkerhåndboka får du en gjennomgang av hvordan Teknas advokater, jurister og rådgivere kan hjelpe deg under jobbsøkerprosessen.

Dette gjelder særlig følgende:

  • Hjelp til å vurdere arbeidskontrakten din (juridisk@tekna.no
  • Gratis juridisk bistand
  • Lokal tillitsvalgt i virksomheten
  • Begynnerlønn og lønnsveiledning
  • Begynnerlønnsanbefaling for nyutdannede medlemmer i privat sektor
  • Hjelp med CV og søknad (karriere@tekna.no)

 

Noen andre ting du kan lese mer om i Jobbsøkerhåndboka

Nettverk

Nettverket ditt kan være veien til drømmejobben. Så enkelt er det. Mange av oss blir svette når vi hører hvor viktig det er å nettverke, mens andre syns det er morsomt å stifte nye bekjentskaper og utvide nettverket sitt. I jobbsøkerhåndboka kan du lese mer om hvordan du kan bygge nettverk.

LinkedIn

LinkedIn er et av verdens største profesjonelle, digitale, sosiale nettverk.  Som student har du en fantastisk mulighet til å bygge nettverk med blant annet studievenner. I jobbsøkerhåndboka hjelper vi deg med hva du bør tenke på når du setter opp din LinkedIn profil.

Din egen pitch

Når du er i jobbsøkermodus får du spørsmål om hva du vil jobbe med eller hva du kan bidra med. Dette kan være vanskelig å ha et godt svar på. I jobbsøkerhåndboka finner du tips, slik at neste gang du får slike spørsmål har din egen elevator pitch klar. 

Intervjuet

Tenk når du har lyktes med å skrive en god CV og søknad og har blitt innkalt på intervju. Da ønsker arbeidsgiver et møte med deg for å bli bedre kjent og for å vurdere hvordan du kan passe til stillingen. I jobbsøkerhåndboka får du mange tips og filmer slik at du er best forberedt til intervjuet.

Hvordan ser arbeidsmarkedet ut for Teknas nyutdannede?

Tekna har siden midten av 1980-tallet gjennomført arbeidsmarkedsundersøkelser blant våre nyutdannede medlemmer. I jobbsøkerhåndboka kan du se hvor mange som fikk seg jobb før fullført utdannelse i 2016 og hvordan nedgangstidene påvirker jobbsøkerprosessen.

Sist oppdatert: 23. mars 2017