Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Bilde av Sigurd Sagen Vildåsen

Råd og tips

– Medlemskapet i Tekna har gitt meg en kickstart på karrieren

20. nov. 2018

Et møte på starten av studiene endret livet til Sintef-forsker Sigurd Sagen Vildåsen.

Sigurd (30) er forsker hos Sintef på Raufoss. Hans spesialfelt er sirkulær økonomi og bærekraft. Etter kort tid i jobben ble han satt til å lede egne prosjekter, noe han tror kommer av ledererfaringen han har opparbeidet seg i Tekna.

Han husker fortsatt veldig godt hans første møte med foreningen. Han var førsteårsstudent ved NTNU i Trondheim høsten 2007. Valget hadde falt på en sivilingeniørgrad i industriell økonomi og teknologiledelse. Det var tverrfagligheten med studiet som drev ham. Linjen kombinerer naturvitenskap og samfunnsvitenskap – matematikk, fysikk og økonomi. Det var helt perfekt.

Mens han gikk og virret rundt på Gløshaugen som helt fersk student, ble han huket inn på en stand. Der stod studentgruppen til Tekna.

– De som stod der var veldig flinke og engasjerte. De fortalte meg om det sosiale tilbudet og de faglige arrangementene, sier han. – Det ble grunnen til at jeg meldte meg inn.

Det er 30-åringen veldig glad for i dag. Avgjørelsen har fått store ringvirkninger på livet hans.

– Tekna har betydd veldig mye. Jeg har fått mange gode venner gjennom foreningen, jeg har lært mye om det å organisere ting, noe jeg nå bruker i jobben min, sier han.

For deg som er i starten av karrieren har Tekna mange gode tilbud som kan gi deg et løft. Klikk her for å lese mer!

– Gull verdt

Sigurd har hatt en rekke verv i foreningen. Det tok bare et halvt år før han ble tillitsvalgt. Siden har han vært nasjonal studentleder og sittet i Hovedstyret i Tekna. Erfaringen han har fått, har vært en kjempefordel i yrkeslivet, forteller han.

– Organisasjonserfaringen og det faglige nettverket har vært en kickstart på karrieren min og gull verdt for meg.

Etter at han hadde levert doktorgraden sin innen sirkulær økonomi og bærekraft, fikk han jobbtilbud hos Sintef på Raufoss. Sigurd stortrives i jobben sin. Særlig liker han at han får jobbe med folk fra ulike fagfelt. Nå driver han et prosjekt der de ser på hvordan gassbeholdere kan brukes om igjen.

– Etter at jeg begynte som forsker i Sintef, gikk jeg ganske raskt inn i en prosjektlederrolle. Det tror jeg er på grunn av all den erfaringen jeg har fått gjennom Tekna.

Medlemsgoder

Tekna spiller fortsatt en viktig rolle i livet hans. Nå er han med i Fagutvalget i Tekna som arrangerer kurs og binder sammen folk på tvers av fagfelt. Som arbeidstaker har han også benyttet seg av noen av godene som et Tekna-medlemskap byr på.

Da han fikk et kontraktsforslag i den siste jobben sin, sendte han den til juristene i Tekna før han skrev under.

– Det var veldig enkelt. De leste kontrakten og ga meg tilbakemeldinger sier han.

Til nye ingeniørstudenter, har han ett tips:

– Å være medlem av Tekna betyr mer enn å bare få en gratis forsikring. Det er å ta del i det som skjer på studieplassen. Det har gitt meg uvurderlig erfaring, som jeg fortsatt drar nytte av i jobben min 10 år senere.

Over 76 000 personer med utdanning på masternivå er medlemmene i Tekna. Vi er foreningen for deg som brenner for teknologi, naturvitenskap og realfag. Her kan du lese om alle våre medlemsfordeler.

Bli medlem

Som medlem i Tekna får du tryggheten av en sterk fagforening i ryggen, faglig påfyll, sosiale møteplasser og en av Norges beste bank- og forsikringsavtaler.

Les også

Relaterte kurs og arrangementer