Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Katrine Olsson med glade kolleger

Glade: Her er noen Tekna-medarbeidere som smilte litt ekstra etter at medlemstallene for 2018 ble kjent i går. Avdelingsleder for arbeidsliv i Tekna, Katrine Olsson, står i forgrunnen.

Tekna topper for Akademikerne

Tekna hadde i fjor klart høyest vekst i yrkesaktive medlemmer blant fagforeningene i Akademikerne. Tekna hadde også litt høyere vekst enn Forskerforbundet og klart høyere vekst enn NITO.

Det er svært gledelig at Tekna er i sterk vekst, og det viser at arbeidet vårt med å rekruttere blant unge, masterutdannede teknologer og realister gir resultater, sier avdelingsleder for arbeidsliv i Tekna, Katrine Olsson.

Mandag presenterte SSB ferske medlemstall i norske fagforeninger for 2018. Statistikken er basert på rapportering fra fagforeningene, og inkluderer alle større foreninger.

–  Vi har den sterkeste veksten blant alle akademikerorganisasjonene. I en tid der organisasjonsgraden i samfunnet er fallende, er det viktig at akademikerne i stadig større grad velger å organisere seg, sier Olsson.

Statistikken fra SSB inneholder tall for yrkesaktive medlemmer og samlet medlemstall med studenter og pensjonister. Tekna nærmer seg nå NITO for yrkesaktive medlemmer. Tekna hadde nesten dobbelt så høy vekst som NITO i 2018, men NITO har fremdeles i overkant av 4 000 flere yrkesaktive medlemmer enn Tekna.

–  Det er interessant at vi har en mye sterkere vekst blant yrkesaktive enn NITO. Dette viser at vi styrker vår posisjon som fagforeningen for masterutdannete teknologer og realister, sier Olsson