Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
En gruppe av 5-6 studenter med Tekna t-skjorter smiler til kamera

Studentkontaktene er de viktigste ververne av nye studentmedlemmer. Her en gjeng glade studentkontakter fra 2018 da det var lov med nærkontakt.

Rekordmange Tekna-studenter – trass i korona

Avstandsregler og null kaffeservering til tross – med videosnutter, konkurranser og digitale kurs har Teknas studentkontakter vervet så mange at Tekna rundet 13000 studentmedlemmer i mars i år. Det er leder og nestleder i Teknas studentutvalg Erlend Hermansen og Marcus Steen Nitschke veldig fornøyd med.

Tallet 13000 studentmedlemmer er absolutt en milepæl det er verdt å markere, er leder og nestleder i Teknas studentutvalg Erlend Hermansen (23) og Marcus Steen Nitschke (25) enige om.

Antall studentmedlemmer har vokst med cirka 5 prosent hvert år de siste årene i takt med den totale medlemsmassen i Tekna som nå er i overkant av 87000. Den 1. januar i år var antall studentmedlemmer 12809, og i mars rundet foreningen 13000. Med så mange studentmedlemmer er Tekna blitt blant de store på studentsiden.

– At vi er mange har mye å si for å bli hørt i viktige studentpolitiske saker, sier Erlend og Marcus.

Leder av Teknas studentutvalg Erlend Hermansen er imponert over kreativiteten studentkontaktene bruker i vervearbeidet.
Nestleder i Teknas studentutvalg Marcus Steen Nitschke mener det ikke snakkes nok om hvordan medlemskapet kan gi deg venner på tvers av fag og geografi.

Hvert eneste år gjør Teknas studentkontakter på alle lærestedene rundt omkring i landet en stor og viktig jobb med å beholde og rekruttere nye studentmedlemmer.  Selv i koronaåret 2020 er rekrutteringsmålet nesten nådd med nær 3600 nye studentmedlemmer.

I et vanlig år ville studentkontaktene vært synlige i korridorer og fellesarealer på lærestedene med gratis kaffe og informasjonsmateriell til studenter som vrimler forbi til og fra forelesninger. Tekna student er til stede på 12 læresteder i Norge og to i utlandet (Toulouse og København).

Savner kaffekruset

– Pappkruset med kaffe har lenge vært en «icebreaker», sier Teknas ferske studentleder Erlend Hermansen. Studenter tar gjerne imot gratis kaffe, og med et kaffekrus i hendene er det lett å fortelle om alle fordelene du får som medlem av Tekna og kanskje dele ut en «flyer».  I 2020 har dette vært vanskelig å få til.

Både han og Marcus tror først og fremst det er tilbudene om billig forsikring, sosiale og faglige arrangement som får folk til å melde seg inn. Innsikten og bevisstheten om hva det innebærer å være med i en fagforening tror de kommer etter hvert. Da ser du kanskje flere fordeler og tjenester du kan ha nytte av.

– Den politiske påvirkningskraften blir viktig på sikt når du blir kjent med organisasjonen, tror Marcus.

Erlend som studerer industriell økonomi og teknologiledelse ved Universitet i Agder, sier selv at han ramlet litt inn i Tekna i 2018 da han kom i prat med studentkontakter på stand. Marcus som studerer elektronikk ved Universitetet i Oslo, ble vervet under fadderuka på Oslo Met for 4-5 år siden, men ble ikke så aktiv i Tekna før i fjor høst da han ønsket å bli litt mer engasjert.

Kreative studentkontakter

De to er mektig imponert over hva studentkontaktene på de ulike lærestedene har fått til av alternative verveaktiviteter siste år.

– Det de ikke har fått til fysisk, har de tatt igjen i sosiale medier og med digitale arrangement. Det har vært alt fra konkurranser, digitale yogatimer, trening, musikk, tegnekurs og ardrino-kurs. Dessuten noen kule promovideoer med tips og triks og informasjon om medlemsfordeler. Studentkontaktene på de ulike lærestedene har virkelig vært kreative, sier de to studentlederne.

Selv har Erlend og Marcus aldri møtt hverandre fysisk.

– Det er litt merkelig, men vi føler vi har god kontakt og har funnet tonen likevel, sier de to.

Marcus håper at så mange som mulig av de nye medlemmene blir med på arrangementer og blir med i fellesskapet. Han vil gjerne få frem hvilken verdifull mulighet medlemskapet åpner for å kunne skaffe seg nettverk og venner på tvers av fag.  

– Dette er faktisk noe det ikke snakkes nok om. Det er Tekna som har gitt meg mulighet til å bli kjent med Erlend og med folk på andre læresteder og med andre fag, sier han.

Som relativt nyvalgte studentledere i februar, ser Erlend og Marcus fram til å fronte saker som er viktige for Teknas studentmedlemmer.

Psykisk helse og studentøkonomi

De vil fortsette det gode arbeidet som forrige studentutvalg har gjort. På studentenes årsmøte i februar ble det vedtatt hva de skal jobbe med kommende år.

– Som i fjor vil temaet psykisk helse fortsatt være viktig og noe vi jobber videre med. Vi er også opptatt av studentøkonomi. Mange studenter mistet deltidsjobbene sine i fjor og sliter økonomisk. Mange sliter kanskje også med at studiene er heldigitale. Studentboliger og arbeidslivsrelevans er også viktige saker.

–  Når ting er vanskelige, tror jeg mange legger merke til at de har noen som slåss litt for deg, sier Erlend og Marcus.