29. okt.
kl. 18:00–20:00

Tekna Ung Oslo har gleden av å invitere deg (og en venn?) på vinkurs på fantastiske Ekebergrestauranten.

Meld meg på

Oransjevin er laget på grønne druer, som har hatt utstrakt kontakt med drueskallet både under og etter gjæring. Under konvensjonell produksjon av hvitvin fjernes ofte drueskallet umiddelbart, mens denne prosessen gir vinen farge i rødvinsproduksjon. Navnet kommer fra den mørkere, lett oransje fargen hvitvinene får av å være i kontakt med det fargede drueskallet.

Vi skal få lære om denne metoden som du kanskje trodde var ganske ny og trendy, men som faktisk har dype røtter i historien, og strekker seg tilbake tusener av år.

Merete Bø tar oss med på en reise i oransjevinens verden og lar oss smake på noen av de beste produsentene av denne særegne vinstilen. Merete skriver om vin i Dagens Næringsliv. Hun har blant annet vært sommelier på Bagatell og er tidligere nordisk mester i Nordic Campion for Sommeliers.

Ønsker du å ha med en venn? Skriv navnet på personen i eget felt i påmeldingen. Du betaler for begge når du melder deg på. Du må være medlem, men vennen din trenger ikke være Tekna-medlem.

Finn frem:

Store festsal, Ekebergrestauranten
  • Merete Bø

    Vinjournalist

    Dagens Næringsliv