13. feb.
kl. 17.00–19.00

13. februar er det 120 år siden Sam Eyde møtte professor Kr. Birkeland for første gang!

Meld meg på

Beskrivelse

Du er velkommen til Ingeniørenes hus for å høre Trond Aasland, seniorrådgiver ved Verdensarvsenteret, innlede om Sam Eyde, hans liv og meritter.

Norges største gründer? Sam Eyde, (1866-1940), var ingeniøren som tok lederskapet i utvikling av vannkraft og industri tidlig i forrige århundre. 34 selskaper var han med og etablerte. Likevel er han mindre kjent og anerkjent enn det som vil være naturlig. Hvorfor er det slik?

Hvem var Sam Eyde?

Vi får høre om hans bakgrunn, utdanning, arbeidsår i Tyskland, oppdrag i de nordiske land og prosjekter i Norge som kostet to statsbudsjetter etter datidens forhold. Foredraget er lagt opp som et rikt illustrert bildekåseri.

Trond Aasland har arbeidet mye med Hydros historie, har brede kunnskaper om Sam Eyde, og han liker å formidle.

Sam Eyde er interessant og viktig også i vår tid, ikke minst på grunn av sine evner til å ta kontroll over vannet og skape industri. Hans personlige egenskaper er interessante. Han hadde gjennomføringsevne, var ualminnelig dyktig til å rekruttere gode medarbeidere og skape velfungerende team. En person det er vel verdt å bli bedre kjent med!

Praktisk informasjon

Det vil bli servert mat i pausen kl 17:45. Har du allergier vi burde ta hensyn til, vennligst informer oss om dette i tilleggsopplysninger.

Finn frem:

Kronprinsens gate 17. Ta heisen til 9. etasje, møterom Klubben.