Hopp til innhold

Teknologidagen 2021

Forelesere

 • Arne Hjeltnes

  Programleder & forfatter

  Mange kjenner nok Arne Hjeltnes som den blide vossingen fra Gutta på tur. I tillegg til å være programleder er han næringslivsmann, forfatter og foredragsholder. Arne har utdanning innenfor økonomi fra BI og Cambridge University. Han har mange jern i ilden, og har jobbet både i fiskerinæringen og reklamebransjen. I tillegg til å sitte i et knippe styrer har han gitt ut 25 bøker. Denne allsidige fagmannen skal lose oss trygt gjennom kveldens program.

  Pia Ve Dahlen

  Hav og miljøtjenester

  Selvstendig næringsdrivende

  Marinbiolog Pia Ve Dahlen har vært opptatt av havet siden hun var liten. Hun er en av grunnleggerne bak Passion for Ocean-festivalene, og jobber nå med å utvikle konseptet "Lei en biolog" - et nettverk av biologer med hjerte for formidling. Pia er opptatt av å vise deg alt det fantastiske havet er og gjør, og hvorfor vi må ta vare på det. Pia ga nylig ut boken «Verden under vann - En oppdagelsesreise i havet» som allerede har blitt en bestselger.

  Nina Jensen

  CEO

  REV Ocean

  Nina Jensen er CEO i REV Ocean og er lidenskapelig opptatt av å fremme miljøansvarlige løsninger for verdens hav. Hun startet i denne stillingen i 2018 etter 12 år i WWF (som generalsekretær siden 2012). Nina har et brennende engasjement for havet, bevaring og bærekraftige løsninger. Hun har en mastergrad i marinbiologi fra Universitetet i Tromsø, og har bakgrunn fra kommunikasjon og markedsføring. Hun sitter i tillegg i flere styrer.

  Birgit Liodden

  CEO

  The Ocean Opportunity Lab (TOOL)

  Birgit Liodden er entreprenør, selverklært "shippingsosialist" og første generasjon blekkulfer. Hun jobber for bærekraft, entreprenørskap og mangfold på tvers av maritim industri og har nå laget en delingsplattform for startups som skal løse havbruks-, energi- og bærekraft-problemer. Birgit har utmerket seg som en tydelig skikkelse i industrien, og har blant annet utviklet den første prisen rettet mot haventreprenører og det første kvinnelige maritime mentorprogrammet. Birgit har over 20 års erfaring i næringslivet og har vunnet en rekke priser for sitt lederskap i Norge og internasjonalt.

  Runar Gjerp Solstad

  Forsker

  Nofima AS avd Tromsø

  Runar Gjerp Solstad er en av forskerne i marin bioteknologi hos matforskningsinstituttet Nofima. Runar har en PhD fra UiT Norges arktisk universitet om isolering og karakterisering av marine antimikrobielle peptider. For tiden jobber han mest med utnyttelse av marint restråstoff fra fiskeri- og havbruksnæringen. Dette innebærer å endre den kommersielle relevansen på særdeles mangfoldig råstoff som krabbeskall, innvoller, lakseblod og alt annet som ikke blir solgt som hovedprodukt.

  Alexandra Bech Gjørv

  Konsernsjef

  SINTEF

  Alexandra Bech Gjørv er konsernsjef i SINTEF, som er ett av Europas største forskningsinstitutter. Gjørv har en lang lederkarriere i Norsk Hydro og Equinor bak seg, herunder direktør for forretningsområdet New Energy, konserndirektør for HR, HMS og CSR, samt lederposisjoner i Hydro Automotive. Gjørv er styreleder i energiselskapet Hafslund-Eco og har tidligere hatt styreposisjoner i det franske Technip SA, samt de norske selskapene Eidsiva (styreleder), Schibsted, NRK og Norske Skog.

  Gjørv er jurist og var partner i advokatfirmaet Hjort i fem år før hun kom til SINTEF. Hun ledet den den uavhengige 22. juli-kommisjonen som ble nedsatt av den norske Regjering for å vurdere myndighetenes respons på terrorangrepet på Regjeringskvartalet og massakren på Utøya i 2011.

  Thomas Myrholt

  Daglig leder

  Akvafuture AS

  Thomas Myrholt er tidligere aksjestrateg og sjømatanalytiker i SpareBank 1 Markets. Hans ønske om å ta del i teknologiskiftet i oppdrettsnæringen resulterte i at han pakket sakene i Oslo og flyttet til Brønnøysund i fjor sommer. Han er daglig leder i Akvafuture, «Verdens største» oppdretter av laks i lukkede merder i sjø. Deres egenutviklede og patenterte teknologi lar dem produsere laks helt uten lus, med sikring mot rømming og opptak av slam for produksjon av biogass og gjødsel.

  Christine Spiten

  CEO

  EntrepreneurShipOne, Blueye Robotics

  Christine Spiten er tech-gründer, ekspedisjonsseiler og daglig leder- og medgründer av EntrepreneurShipOne; selskapet som jobber med å løse havets største utfordringer og gjøre havet til verdens største klasserom.

  Hun er utdannet sivilingeniør, og i 2015 grunnla hun selskapet Blueye Robotics, som utvikler undrvannsdroner for inkluderende utforskning og kartlegging av havet. Hun har også arbeidet i WWF Verdens naturfond som seniorrådgiver i sirkulær økonomi for å bekjempe overforbruk av plast og skape løsniger for plastsmarte samfunn.

  Lars Olav Grøvik

  President

  Tekna - Teknisk-naturvitenskapelig forening

  Lars Olav Grøvik har gjennom flere år vært hovedtillitsvalgt for Tekna i Equinor, styremedlem i Tekna Privat og leder av Tekna Olje og Gass. Han har lang erfaring fra tillitsvalgtarbeid, og har mange ganger representert Tekna overfor tilsynsmyndigheter og i høringer på Stortinget. Han har også hatt andre styreverv i frivillige organisasjoner. Han er utdannet innen geologi, med tilleggsutdannelse i ledelse og samfunnsøkonomi, og jobber som Advisor Data Management hos Equinor i Bergen.