23. apr.
kl. 19:00–22:00
Arrangementet er avlyst

Tekna X er vår formidlingsserie av spennende temaer som opptar deg som er ung. Vi gjør det ukjente kjent i høyt tempo med en sosial ramme. Fysiker og komiker Torgeir Bryge Ødegården (bildet) loser oss gjennom kvelden.

Meld meg på

Beskrivelse

Det er endelig duket for det første Tekna X-arrangementet i Stavanger! I løpet av kvelden vil du få høre om forskjellige temaer som opptar unge på ulike måter, presentert av både enkeltpersoner som er lidenskapelig opptatt av hobbyen sin, og av representanter for bedrifter som klør seg i hodet for å tenke nyskapende og innovativt når de skal løse fremtidens utfordringer.

Hvert innlegg varer i maks 10 minutter, og det vil være mulighet for å stille spørsmål i etterkant. Her vil du lære masse nytt – også ting du ikke visste du lurte på!

Kvelden vil bli ledet av den eminente fysikeren og komikeren Torgeir Bryge, og vil bli avsluttet med et innlegg fra 7 Fjell, som skal fortelle oss hvordan bryggeriet ved hjelp av IBM-teknologien Watson har laget et eget artificial intelligence-øl, basert på Bergenserenes karakteristiske egenskaper.

Etter innlegget blir det smaking av øl!

Program

Endelig program vil bli publisert når arrangementet nærmer seg. Foreløpig program inkluderer følgende spørsmål du vil få svar på:

  • Hvordan får jeg blått lys i doskålen, vaskemaskin og tørketrommel utstyrt med et akselerometer og generelt et helautomatisk hjem?
  • Hvordan kan molekylærbiologisk teknologi hjelpe i brystkreftforskning?
  • Hvordan kan digitale simuleringer unngå store feil ute på oljeplattformene, men samtidig spare millioner av kroner?
  • Hvordan kan frivillig arbeid organiseres på en effektiv og fornuftig måte som vil hjelpe alle å spare tid?
  • Hvordan kan Bergenseren, han brautende bråkmakeren med høyt intellekt og middels beskjedenhet bli omformet til et håndverksbrygg?
  • Og hvordan smaker egentlig "Media Lab Artificial Intelligence Retro New England Pale Ale"?

Praktisk informasjon

Arrangementet er gratis. Ta gjerne med en venn, men be vedkommende om å melde seg på selv via, denne påmeldingslenken slik at vi vet hvem og hvor mange som kommer. NB! 18-års grense.

Dørene åpner 18:30, arrangementet starter ca 19:00. De første 40 påmeldte som møter opp får en gratis drikkebong i baren.

Velkommen!