Lurer du på hva du må tenke på når du skal bytte jobb, eller hvordan du bør forberede deg til din første lønnssamtale? Denne kvelden er for deg som ble ferdig med studiene for noen år siden, og som vil ha tips og råd til ditt neste karrieresteg.

Meld meg på

Denne kvelden har du mulighet til å stille spørsmål om alt du lurer på om arbeidskontrakter, lønnsforhandlinger eller arbeidstid. Eller kanskje du lurer på hvordan du kan utvide nettverket ditt, og hvordan nettverksbygging egentlig fungerer?

Ung i arbeidslivet

Du vil først få høre mer om de juridiske forholdene rundt det å være ung i arbeidslivet.

Lurer du på for eksempel på hva du må tenke på når du skal bytte jobb, eller hvordan du bør forberede deg til din første lønnssamtale?

Synne L. Lied, advokatfullmektig ved juridisk kontor i Tekna, gir deg svarene!

Slik utvider du nettverket ditt

Du vi også få konkrete tips og råd til hvordan du bygger og utvider ditt nettverk fra Sverre Haugen, som har lang erfaring fra rekrutteringsprosesser og som hodejeger.

Han vil fokusere på hva nettverksbygging mellom mennesker egentlig er, og gi deg et minikurs i hva som er nøkkelen til god nettverksbygging – enten det er på arbeidsplassen eller privat.

Still spørsmål til kursholderne i påmeldingsskjemaet, og få svar på akkurat det du lurer på denne kvelden! Spørsmålene stilles anonymt til foredragsholderne.

Vi serverer lett mat i forkant av arrangementet. Kom rett fra jobb – dørene åpner kl. 16:30. Dersom du har andre karrierespørsmål, vil en av Teknas karriererådgivere være tilstede hele kvelden og gi deg tips og råd.

Finn frem:

Inngangen er fra Dronning Mauds gate 15, i 1. etasje ved svingdøren
Skriv ut

16:30 - 17:00

Lett servering

17:00 - 18:00

DEL 1: Ung i arbeidslivet – juridiske spørsmål

Synne L. Lied, advokatfullmektig, juridisk kontor i Tekna, vil fortelle deg mer om forholdene rundt det å være ung i arbeidslivet. Hun gir deg svar på spørsmål som:

 • Hva må jeg tenke på før jeg har min første lønnssamtale?
 • Kan jeg be om andre goder dersom det ikke er rom for høyere lønn?
 • Hva sier regelverket om overtid, og hva som egentlig menes med en såkalt særlig uavhengig stilling?

Synne svarer også på dine spørsmål underveis, så skriv gjerne inn dine spørsmål i feltet nederst i påmeldingsskjemaet når du melder deg på.

18:00 - 20:30

DEL 2: Nettverksbygging

Hva assosierer du med ordet nettverksbygging? Tenker du på tvungne samtaler over kaffekoppen på en konferanse? Eller kanskje ledere som får toppjobber siden de kjenner de riktige menneskene? Da kan du være tjent med å tenke annerledes. Minikurset gir perspektiver på hva som er nøkkelen til god nettverksbygging. Du vil få konkrete tips om hva du kan gjøre for å bygge bærekraftige relasjoner med andre, enten det er på arbeidsplassen eller privat.

Sverre Haugen, partner i MeyerHaugen AS, har mange års erfaring med rekruttering og rådgivning og denne kvelden vil han gi deg konkrete tips til hvordan du kan bygge og utvide ditt nettverk. Han vi fokusere på hva nettverksbygging mellom mennesker egentlig er.

20:30 - 21:00

Spørsmål og svar - Tekna karriere

Kirsti Elisabeth Wiik, rådgiver i Tekna Karriere, svarer på dine spørsmål om karriereutvikling.

 • Synne Lüthcke Lied

  Advokatfullmektig, juridisk kontor

  Tekna - Teknisk-naturvitenskapelig forening

  Synne Lied har erfaring med arbeid rettet mot lønns-og arbeidsvilkår, særlig i privat sektor. Hun har i tre år jobbet mye med bistand av Teknas tillitsvalgte. Til daglig jobber hun med arbeidsrettslig rådgivning og bistand til Teknas medlemmer, alle problem knyttet til arbeidsforhold; herunder oppsigelser, lønnsforhandlinger, forhandlinger av arbeidskontrakter osv. Hun holder også kurs i forhandlingsteknikk

 • Sverre Haugen

  Partner

  MeyerHaugen AS

  Sverre har gjennom flere år vært Country Manager for Nova, som drifter Nordens største topptalentnettverk. I denne rollen har han støttet flere av de største aktørene i Norsk næringsliv med employer branding og rekruttering av topptalenter. Han har flere års erfaring som rekrutteringsansvarlig i Accenture, hvor han har hatt ansvar for rekruttering til norgeskontoret. Sverre har også erfaring som hodejeger, IT-konsulent og programmerer.

  I 2016 gav Sverre ut boken Jobbsøkerkoden. Boken formidler arbeidsgivers perspektiv og hvordan man bør tenke og kommunisere som jobbsøker. Sverre er en engasjert foredragsholder som brenner for rekrutteringsfaget, nettverksbygging, motivasjonsteori og kommunikasjon.