5. sep.
kl. 16.50–19.00

Vi ønsker velkommen til byvandring i Bjørvika. Bli kjent med byen og andre Tekna-medlemmer!

Meld meg på

Beskrivelse

Oslo ble grunnlagt rundt år 1000 innerst i Viken i bunnen av den lange Oslofjorden. Byen utviklet seg til en viktig bispeby med kirker, klostre, bispegård, bygårder og gatenett.

Oslo ble fylt med livlig handel, håndverkere og pilegrimer og det var god kontakt med Europa.

Vi vandrer rundt i Bjørvika som har vært byens største byggeplass i lang tid. Nå er den nye bydelen blitt et knutepunkt for kunst, kultur, uteliv og arbeidsplasser med nye spennende nabolag.

Det startet med ideen om Fjordbyen og derfra har vi fått Havnepromenaden og badeplasser i sentrum av byen. På denne turen vil vi se endringene fra trafikkmaskinen på 60-tallet til moderne norsk bykultur. Kunstens plass i Bjørvika kommer vi også til å snakke om. Kanskje den dukker opp på noen uventede steder? På vei over til Sørenga stopper vi ved Losæter, en grønn oase med egen bybonde.

Praktisk informasjon

  • Møt presis, turen starter 17.00
  • Ta på deg gode sko å gå i og kle deg etter været

Vi avslutter turen på en lokal pub for de som ønsker.

Ny i byen

Dette arrangementet er en del av Ny i byen som arrangeres i ulike byer over hele landet. Vi har lyst til å gjøre overgangen til et nytt sted litt enklere og har derfor laget arrangementer hvor du blir kjent med byen gjennom en aktivitet utvalgt av lokalkjente Tekna Ung-tillitsvalgte. Du er hjertelig velkommen selv om du ikke er ny i byen, de nye vil jo gjerne bli kjent med noen som har bodd her en stund også!

Tekna Ung Oslo inviterer til flere aktiviteter i denne ny i byen-uka

Foto: Erik Thallaug / Fotofolk

Finn frem:

Oppmøte foran Deichman bibliotek i Bjørvika.