24. aug.
kl. 12:00–16:00

Haldenkanalen er den eldste kanalen i Norge og har et imponerende sluseanlegg. I syd-enden finner vi de spektakulære Brekke sluser som vi passerer på ferden. Bli med på et fire timers cruise med middag underveis!

Meld meg på

Beskrivelse

Tekna Halden avdeling inviterer Tekna-medlemmer i Østfold til en fantastisk tur i Haldenkanalen. Turen er for voksne og det er mulighet for å ta med seg en ledsager.

Foruten guiding av skipperen på båten, vil lederen av Fortidsminneforeningen i Østfold fortelle om Haldenkanalen, og den omfattende restaureringen av Brekke sluser. I tillegg vil det bli en orientering om Brekke kraftstasjon, og de miljøtiltakene som er gjennomført ved kraftverket. Det blir servert middag underveis. Drikke til maten (øl/vin og mineralvann) får dere kjøpt på båten.

De siste årene er kanalen satt i god stand slik at en nå kan reise fra nord til sør, og passere gjennom tre slusesteder og fem innsjøer på ferden. Vi skal passere gjennom det største sluseanlegget.

Bli med på en interessant og opplevelsesrik tur i vakre naturomgivelser. Vi har båten helt for oss selv og du får mulighet til å treffe andre hyggelige Tekna-medlemmer.

Husk å oppgi oppgi eventuelt navn på ledsageren i rubrikken tilleggsopplysninger i påmeldingsskjemaet.

Les mer om MS Brekke her